Yatağan Kadın Platformundan 8 Mart etkinliği

Yatağan Kadın Platformu tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle  Atatürk Anıtına çelenk sunularak burada bir basın açıklaması yapıldı.Kadın Platformunun  etkinliğine Yatağan Belediye başkanı H. Haşmet...

Yatağan Kadın Platformundan 8 Mart etkinliği

Yatağan Kadın Platformu tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle  Atatürk Anıtına çelenk sunularak burada bir basın açıklaması yapıldı.

Kadın Platformunun  etkinliğine Yatağan Belediye başkanı H. Haşmet Işık,  AK Parti yönetimi, CHP yönetimi, Vatan Partisi yönetimi,  Maden-İş, TES-İş başkan ve yöneticileri , sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda erkek de destek verdi.

İlk olarak Atatürk Anıtına çelenk sunumu  Kadın Muhtar Gülgün Arslan ve Cumhuriyet Kadınları Derneği Yatağan Şubesi Başkanı Sevgi Karataş tarafından gerçekleştirildi.   Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasından sonra Kadın Platformu adına basın açıklaması yapan  Yatağan Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Eğitimci Suna Arslan; “Bizler bu ülkenin kadınları, doğduğumuz iller farklı, siyasi görüşlerimiz farklı, kimimiz evli, kimimiz bekar. Kimimiz çocuk doğurdu, ana oldu, kimimiz çocuksuz. Ama hepimizin çok önemli bir ortak noktası var kadın olmak.”dedi.

Türkiye sınırları içinde doğan herkesin Türkiye Cumhuriyeti Devleti vatandaşı olduğunu vurgulayan Arslan; “ Biz kadınlar, Kurtuluş Savaşında omuz omuza savaşan Türk, Kürt, Abaza, Boşnak, Laz, Çeçen, Çerkez; ve hatta kurtuluş savaşı döneminde işgalci ülkelerin vatandaşları olmalarına rağmen bizimle kardeş olmayı, bizimle yaşamayı tercih eden azınlık adını verdiğimiz vatandaşlarımız ile Türkiye'mizde BARIŞ içinde yaşamayı ilke edinen bir ülkenin kadınlarıyız. Biz kadınlar yalnız ülkemizde değil, dünyanın her köşesinde de barış istiyoruz.

Dış güçlerin ve yerel uzantılarının başlattığı terörde ölen asker, polis ve sivil vatandaşlarımız doğursak da doğurmasak da bizim evlatlarımızdır. Yakılan ağıtların dili farklı da olsa, onlar bu topraklarda doğdular, bu topraklara gömüldüler. Muğla, Adana, Diyarbakır, Ankara, Cizre, Konya, Aydın.... Nerede bir şehit varsa; ağıtların dilini sorgulamadan asker, polis ve sivil vatandaşlarımız için biz de ağladık, yas tuttuk. Bu bağlamda terörü ve onu körükleyenleri lanetliyoruz.

Biz kadınlar, 81 ilimizden oğullarımıza gelin, kızlarımıza damat aldık, torunlarımız oldu. Türk-Kürt kardeşliğini bozmak isteyenlerin aksine, terörden nemalananların aksine, bu topraklarda huzur içinde, bölünmeden, can alıp can vermeden barış ve beraberlik içinde yaşamak istiyoruz.”diye konuştu.

Kadına şiddet ve cinayetlere dikkat çekti

Özellikle son yıllarda giderek artış gösteren kadına şiddet, cinayet ve tecavüzlere dikkat çeken Arslan; “Biz kadınlar; “Biz kadınlar; şiddet, taciz, tecavüz ve cinayetlere maruz kalmadan, çocuklar gelin yapılmadan, çocukluğumuzu ve gençliğimizi yaşamak istiyoruz.

Biz kadınlar; çağdaş ve çoğulcu demokrasinin, temel hak ve özgürlüklerin, düşünce ve ifade özgürlüğünün geliştirilip, kuvvetlendirilmesini talep ediyoruz.

Biz kadınlar; Devletin bölünmez bütünlüğünü, anayasanın değiştirilemez maddelerinin korunmasını, hukukun üstünlüğünü, laik ve çağdaş bir ülkede yaşamayı arzuluyor ve talep ediyoruz.

Biz kadınlar; parlamenter sistem içinde daha fazla “kadın kotası” uygulanmasını, mecliste ve sosyal yaşamda daha fazla kadın temsilci görmek istiyoruz.

Biz kadınlar; gelecek kuşaklara, akarsuları, denizleri, ormanları, ovaları, yaylaları ve tarihi yerleri korunmuş bir Türkiye bırakmak istiyoruz.

Biz kadınlar; bugün burada bulunan veya bulunmayan eşlerimiz, oğullarımız, kızlarımız ve dostlarımızla birlikte DOĞASI, tarihi, toplumsal barışı ve kardeşçe yaşama sevinci ile dünyaya örnek olacak bir Türkiye” diye konuştu.

Öte yandan Yatağan Belediyesi Kadın Komisyonu üyeleri ve Türk Eğitim-Sen Yatağan Şube Başkanı Ali Şerefli 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde bayanlara karanfil dağıttılar.

Yatağanlı umre yolcuları uğurlandı

Mustafa Aktaş

Yatağan’dan Diyanet aracılığı ile umreye gidecek olan 34 kişi Yatağan Müftüsü Şahabettin Yılmaz tarafından yapılan dualarla uğurlandı.  Uğurlamada duygusal anlar yaşandı.

Yatağan Merkez Yeni Mahalle Aşağı Cami İmamı Üzeyir Yıldırım tarafından organize edilen kutsal topraklara umre ziyareti için müracaat eden 34 kişi Yatağan garajından İlçe Müftüsü Şahabettin Yılmaz tarafından yapılan dualarla uğurlandı.

Yatağan Müftüsü Şahabettin Yılmaz burada yaptığı konuşmada; “Sizleri Kutsal topraklara uğurlamak için toplandık. İnşallah sağ salim gider gelirsiniz. Kutsal topraklarda 20 gün boyunca ibadet yapacaksınız, Allah kabul etsin. Daha önceden verdiğim eğitimlerde orada ne gibi davranacağınızı neler yapacağınızı anlattım” diyerek, yolcular için dua etti.

Bu haber toplam 58 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.