Yatağan Festivali başladı

Yatağan Belediyesi 14. Gençlik, Sanat ve Kültür Festivali Görkemli törenle başladı. Yatağan İlçesinde geleneksel olarak düzenlenen Gençlik, Sanat ve Kültür Festivali, Kültür evi önünden  Kortej yürüyüşü ve Festival...

Yatağan Festivali başladı

Yatağan Belediyesi 14. Gençlik, Sanat ve Kültür Festivali Görkemli törenle başladı. Yatağan İlçesinde geleneksel olarak düzenlenen Gençlik, Sanat ve Kültür Festivali, Kültür evi önünden  Kortej yürüyüşü ve Festival ateşinin yakılmasıyla başladı. 4 Gün sürecek olan festivalde çeşitli etkinlikler yer alıyor.

Bu yıl 14.sü düzenlenen Gençlik, Sanat ve Kültür Festivali, Kültür evinde sergi açılışı, Kortej yürüyüşünün ardından Amfi Tiyatro önünde Festival ateşinin yakılmasıyla başladı.

Amfi tiyatroda saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasından sonra konuşan Yatağan Belediye Başkanı H. Haşmet Işık; ‘Festivaller, birlik, dayanışma, kaynaşma demektir. Bu etkinliklerimiz devam edecektir. Gösterilerin çoğunda kendi çocuklarımız yer almaktadır.  Halkımız burada kendi çocuğunu torununu izlemektedir. Bu çok güzel bir duygudur. Gençlerimize imkan sağlandığında  neler yapabileceğini burada göstermektedir. Birlik ve beraberliğimizi korumak  ilişkilerimizi geliştirmek için festivallerimiz devam edecektir’ diyerek katılımcılara ve emeği geçenlere teşekkür etti.

Yatağan Kaymakamı Veli Biçer, Muğla Büyükşehir belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Garnizon Komutanı M. Kamil Kıspet, siyasi parti temsicileri ve binlerce vatandaşın izlediği festivalin ilk gününde Halk oyunları ekiplerinin gösterileri büyük ilgi gördü. Festivalin 2. Gününde, ‘Minik Balığın Macersı’ adlı tiyatro oyunu, ‘Çanakkale’den Cumhuriyete’ adlı  tiyatro oyunu, ‘Haydi gençler eğlenceye’ adlı  gençlik konseri, ‘Soğan gibi’ adlı Tiyatro oyunu yer alacak.  3. Günününde Halk oyunları ekipleri Mahelle gösterileri yer alacak. Festival  4. Gününde Amfi tiyatroda Ankara’lı Ayşe  konseriyle sona erecek.

Bu haber toplam 66 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.