Yatağan, Cumhuriyet için yürüdü

Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 93. Yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi Yatağan ilçesinde de coşkuyla kutlandı. Yatağan Belediyesi tarafından düzenlenen Cumhuriyet birlik beraberlik Yürüyüşü renkli görüntülere sahne oldu.Yatağan...

Yatağan, Cumhuriyet için yürüdü

Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 93. Yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi Yatağan ilçesinde de coşkuyla kutlandı. Yatağan Belediyesi tarafından düzenlenen Cumhuriyet birlik beraberlik Yürüyüşü renkli görüntülere sahne oldu.

Yatağan Belediyesi öncülüğünde düzenlenen Cumhuriyet Yürüyüşünde vatandaşlara bayrak ve meşale fener dağıtıldı. Yatağan Belediyesi önünden sev bayrak taşınarak başlayan yürüyüşe Yatağan Belediye Başkanı Hasan Haşmet Işık, Muğla Barosu Başkanı Av. Cumhur Uzun ve yaklaşık 2 Bin kişi katıldı. Yürüyüşe ilçede bulunan birçok sivil toplum kuruluşu da destek verdi. Belediye önünden dav bayrak taşınarak başlayan yürüyüşte Atatürk anıtı önünde konuşmalar yapıldı. Burada konuşan Yatağan Belediye Başkanı Hasan Haşmet Işık; ‘Cumhuriyet fazilettir. Mustafa kemal Atatürk ve silah arkadaşları tarafından bize armağan edilen Cumhuriyetimize yıkmak isteyen iç ve dış hainler her zaman hüsrana uğrayacaktır. Ülkemizde aydın görüşlü gençler yetiştirmeliyiz ülkemiz karanlığa değil aydınlığa gitmelidir. Birlik ve beraberliğimiz sürdüğü sürece Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 93. yılında yaşasın Cumhuriyet diyor herkesin Cumhuriyet Bayramını kutluyorum.

Atatürk anıtında toplanan vatandaşlara yönelik bir konuşma yapan Muğla Barosu Başkanı Av. Cumhur Uzun’da yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“93 yıl önce bize bu kutsal emaneti hayatlarını hiçe sayarak kazandıran gazilerimizden neredeyse yaşayan kalmadı. O nedenle hepimiz Cumhuriyeti ve bize bu Cumhuriyetin nasıl kazandırıldığını okuyarak, dinleyerek öğrendik.

Biliyorduk ne zorluklarla, biliyorduk ne yokluklarla bir mücadele yürütüldüğünü, imkansızdan nelerin var edildiğini biliyorduk. Ama sadece biliyorduk. O günleri yaşamamıştık. Bazılarımız yaşamış kadar yakından biliyor ve tıpkı atası gibi canı pahasına Cumhuriyete sahip çıkıyor ama bazılarımız sadece biliyor, değerini tam olarak göremiyorduk.

15 Temmuz gecesi, Cumhuriyetin her türlü olanağını kendi kirli ve hain emellerine alet eden yobazlar, 92 yıllık Cumhuriyetimizi elimizden almak, kendi kirli emellerine uygun bir din devleti kurmak amacıyla darbe girişimde bulundular. Amaçları belli ve netti. Atatürk ve silah arkadaşları tarafından kurulan Cumhuriyet düzenini ortadan kaldırmak, Cumhuriyetin kazanımlarını ve milli iradeyi yok edip, gerici bir din devleti kurmak ve teokratik bir düzen yerleştirmek. Ancak bunu yapamadılar. Buna halkımız izin vermedi. Hainlerin tankının, topunun, silahının karşısına vücudunu siper ederek buna izin vermedi.

Fakat o gün Cumhuriyet ve demokrasinin az kalsın elden gideceği yaşanarak görüldü. Değerini bilen biliyordu elbet. Ama bilmeyen, bilse de gerektiği kadar sahip çıkamayanlar da gördüler ne denli önemli olduğunu. Cumhuriyet ve demokrasinin olmadığı bir yerde nelerin olabileceğini ertesi gününü düşünüp anladılar. Cumhuriyet ve demokrasinin neden vazgeçilmez olduğunu daha iyi kavradılar.

Bu gün kaybedilme tehlikesi yaşamış bir Cumhuriyetimizin kuruluş yıl dönümünü kutluyoruz. “ Az kalsın yok oluyorduyu “ yaşamış bir millet olarak daha bilinçli, daha coşkulu, daha güçlü kutluyoruz.

Bize bu günleri bayram olarak kutlatan aziz şehitlerimize rahmet, gazilerimize minnet ve şükran duygularımla seslenmek istiyorum.

Cumhuriyetimizin 93. yılı, Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun. Kutlu olsun. Kutlu olsun.”

Yürüyüş daha sonra Şadi Özcan caddesi İnönü Bulvarı Cumhuriyet Caddesine takiben Belediye önünde son buldu. Burada Yatağan Belediyesi hizmet binası üzerinden havai fişek gösterisi düzenlendi. Yatağan Belediye Başkanı Hasan Haşmet Işık, Yatağan Belediyesi öncülüğünde düzenlen yürüyüşüne katılanlara teşekkür etti.

Bu haber toplam 80 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.