YATAĞAN CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİ: “YÜZÜNÜZ HİÇ Mİ KIZARMADI?”

Mustafa AktaşYatağan Belediyesi meclis toplantısında “Cenaze hizmetlerini Büyükşehir yapar. Beceremediği için bunu ilçe belediyeleri yapıyor” diyen Yatağan Belediye Başkanı Mustafa Toksöz’e tepki gösteren CHP’li meclis...

YATAĞAN CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİ:  “YÜZÜNÜZ HİÇ Mİ KIZARMADI?”

Mustafa Aktaş

Yatağan Belediyesi meclis toplantısında “Cenaze hizmetlerini Büyükşehir yapar. Beceremediği için bunu ilçe belediyeleri yapıyor” diyen Yatağan Belediye Başkanı Mustafa Toksöz’e tepki gösteren CHP’li meclis üyeleri basın açıklaması yaparak, Toksöz’ün hedef saptırma siyaseti uygulandığını dile getirdi.

Yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Son dönemlerde politikalarını tamamen hedef saptırma, yanlış bilgilendirme, yerine getiremediği sorumluluklar nedeniyle başkalarını günah keçisi ilan etme olarak belirleyen AK Parti hükümetinin yerel ayağının da farklı davranmadığını görüyoruz. Bu sözlerimizin muhatabı canlı yayınlanan Belediye Meclis toplantısında yanlış bilgilerle halkımızı kandırmaya yönelik açıklamalar yapan Yatağan Belediye Başkanı Mustafa Toksöz’dür. Son meclis toplantısındaki sözlerini, halkın gözünün içine baka baka nasıl sarf ettiğine anlam veremedik. Sayın Toksöz diyor ki; cenaze hizmetlerini Büyükşehir yapar beceremediği için bunu ilçe belediyeleri yapıyor. Göz göre göre bunları söylerken yüzünüz hiç mi kızarmadı?”

“YANLIŞ BİLGİLENDİRMEDEN VAZGEÇİN”

Açıklamanın devamında ise, “Cenaze defin işlemleri yetkisi Yatağan’ın da aralarında bulunduğu ilçe belediyeleri önerileri doğrultusunda 9 Eylül 2014 tarihinde Büyükşehir meclisinde alınan karar ve 12 Şubat 2015 tarihinde Kavaklıdere hariç tüm ilçe belediye başkanlarının imzasının bulunduğu protokolle belirlenmiştir. Bu protokol gereği tüm cenaze işlemleri Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılırken sadece defin ve buradan elde edilecek gelir İlçe belediyelerine bırakılmıştır. Bunun da ana sebebi vefat eden bir vatandaşımızın kendi ilçe belediyesi tarafından defnedilmesinin manevi olarak daha doğru olduğu düşüncesidir. Bunun yanı sıra tüm Büyükşehirlerde bu işlerin tamamını Büyükşehir Belediyeleri yapıyor şeklindeki yanlış bilgilendirmeden vazgeçin, çünkü ilçe belediyelerinin defin işlemlerini üstlendiği birçok şehir bulunmaktadır” denildi.

“SON DERECE KENDİNDEN EMİN ŞEKİLDE YANILTICI KONUŞMALAR YAPIYOR”

“Yatağan Belediyesi Meclis toplantısında tıpkı cenaze işlemleri hakkında olduğu gibi; Başkan Toksöz yine bilmediği bir konu hakkında son derece kendinden emin şekilde yanıltıcı konuşmalar yapmıştır. Yatağan’da yapımı tamamlanan Bulvar çalışmasıyla birlikte artan ölümlü kazaların üzerini örtmek için hemen topu yine büyükşehir belediyemize atmaya çalışmıştır. Sayın Toksöz konuşmasında, ‘Elektronik Denetleme Sistemi takılarak buradaki hız limiti düşürülsün bunu Büyükşehir 2 yıl içinde yapmak zorunda hemen yapsın’ diyor. Yatağan ilçemizde Belediye Başkanlığı gibi çok önemli bir görevde bulunan arkadaşımızın kendi ilçesi ile ilgili alınan karardan dahi haberinin olmaması gerçekten çok üzücü bir durum. Ben anlatayım da kendisinin Yatağan hakkında bilgisi olsun.”

“Sayın Toksöz, UKOME Kurulunun 28 Temmuz 2021 tarihinde Muğla genelinde 42 adet EDS kurulmasına ilişkin Yer Tespit Raporu kabul edilmiştir. Söz konusu karar, Emniyet Genel Müdürlüğünün görüşlerine sunulması ve ilgili işlemlerin yürütülmesi için Muğla İl Emniyet Müdürlüğüne gönderilmiştir.  Emniyet Genel Müdürlüğü EDS Komisyonu tarafından raporda bulunan bazı noktaların (14 koridor) çıkartılmasına, bazı koridorların uzatılması ya da kısaltılmasına ve ikisinin birleştirilmesine karar verilmiştir.  Bu karar doğrultusunda UKOME’de kabul edilen Yatağan İlçesinde İnönü Bulvarı çıkışından Termik Santral yoluna kadar kısımdaki EDS sistemi Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından çıkarılmıştır. Yani Sayın Toksöz buraya EDS takılması ile ilgili herhangi bir karar yoktur. Başkandan kamuoyuna bu tip açıklamalar yapmadan önce konuyla ilgili bilgi sahibi olup halkımızı doğru şekilde bilgilendirmesini, kimseyi kandırmanın kendisine olumlu bir geri dönüş sağlamayacağını hatırlatırım.”

Bu haber toplam 104 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.