YATAĞAN CEMEVİNDE AŞURE İKRAMI

Yatağan, Cumhuriyet Mahallesinde Alevi vatandaşların oturduğu semtte bulunan Cemevinde Muharrem ayı dolaysıyla Yatağan belediye Başkanlığı tarafından aşure etkinliği düzenlendi.Etkinliğe Yatağan belediye Başkanı H. Haşmet...

YATAĞAN CEMEVİNDE AŞURE İKRAMI

Yatağan, Cumhuriyet Mahallesinde Alevi vatandaşların oturduğu semtte bulunan Cemevinde Muharrem ayı dolaysıyla Yatağan belediye Başkanlığı tarafından aşure etkinliği düzenlendi.

Etkinliğe Yatağan belediye Başkanı H. Haşmet Işık, CHP İl Başkanı Mürsel Alban, İlçe Başkanı Kamil Genek, Belediye Başkan vekilleri Tarcan Oğuz, Kemal dülger, İzzet Özler, alevi dedesi Mustafa Eyidoğan, sanatçı Hikmet Aydınlar, CHP Gençlik İl olları Başkanı Tufan Erkân Yakar, Yatağan halkı ve alevi vatandaşlar katıldı. Yatağan belediye Başkanı H. Haşmet Işık, CHP İl Başkanı Mürsel Alban, etkinlik öncesi Cem evinde incelemelerde bulundular. Hz. Ali ve 12 imam fotoğrafları hakkında bilgi aldılar.

Törende konuşan alevi dedesi Mustafa Eyidoğan, Alevilik ve din konularını geçmişten günümüze kadar ayrıntılı olarak anlatarak; Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın, birlik beraberlik çok önemli, hepimizin dini peygamberi aynı’ dedi.

Yatağan belediyesine bu güzel etkinliği düzenlediği için teşekkür eden CHP İl Başkanı Mürsel Alban’da; Ülkemizin gerçekten bu günlerde her zamankinden daha çok birlik ve beraberliğe ihtiyacı var, alevi vatandaşlarımız için bu binayı yapan Yatağan belediye başkanımıza ve bu etkinlikte emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum’ ifadesini kullandı.

Daha sonra hazırlana aşureler katılanlara ikram edildi. Türk halk müziği sanatçısı Hikmet Aydınlar, söylediği güzel türkülerle etkinliğe renk kattı.

Bu haber toplam 217 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.