Yatağan Adalet Sarayına Kavuşuyor

AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan, Yatağan Belediye Başkanı Mustafa Toksöz ve Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan Şahin, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ü makamında ziyaret etti. Olumlu geçen görüşmenin sonucunda, Yatağan’a...

Yatağan Adalet Sarayına Kavuşuyor

AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan, Yatağan Belediye Başkanı Mustafa Toksöz ve Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan Şahin, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ü makamında ziyaret etti. Olumlu geçen görüşmenin sonucunda, Yatağan’a yapılması planlanan adalet sarayına Gül’den tam destek geldi.

Mustafa Aktaş

AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan, beraberindeki Yatağan Belediye Başkanı Mustafa Toksöz, Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz ve Yatağan Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan Şahin ile birlikte bakanlık üst düzey bürokratlarının da katıldığı toplantıya ilişkin açıklama yaptı.

Temas ve girişimler sonucunda Menteşe ilçesine yeni adalet sarayı yapılması için yer tahsis edildiğini belirten Milletvekili Gökcan, “Yerin imar çalışmaları devam ediyor. Projesi ve ihale süreci için hazırlıklar yapılıyor, en kısa sürede hayata geçirmeyi planlıyoruz” dedi.

 “YATAĞAN ADLİYE SARAYININ İHALESİ ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE YAPILACAK”

Uzun zamandır takip ettikleri Yatağan Adalet Sarayı binasının yer tespiti ve proje çalışmalarının tamamlandığını açıklayan Milletvekili Gökcan; “Bakanımıza üzerimize düşen bütün çalışmaları yaptıklarını ve ihale sürecinin hızlandırılması talebimizi ilettik. Bakanımız da en kısa sürede ihaleye çıkılacağı ve Yatağan’ımıza yakışır modern bir adalet sarayı yapılacağı müjdesini verdi” dedi.

Köyceğiz’e yeni adliye sarayı yapılması talebinin Gül tarafından olumlu karşılandığını, Köyceğiz Adliyesi’nin yaklaşık 40 yıl önce yapıldığını ve yetersiz kaldığını belirten Gökcan,  “Kaymakamlık ve belediye binalarımızı yeniledik. Şimdi sırada adliye binamızın yeniden inşası var. Adliye binamız yıkılıp yerine yeni bina yapılacak. Bakanımız bunun için bürokratlarına çalışmaları talimatı verdi” ifadesini kullandı.

Seydikemer ilçesinde adliye binası açılması için de yer bulduklarını belirten Milletvekili Gökcan, bakanın bu konuda yasal hazırlık yapacaklarını ve konuyu değerlendirmeye alacaklarını ifade ettiğini açıkladı.

Ortaca ve Dalaman ilçelerinin ortak kullanabileceği yeni adalet binası inşaatı için yer arayışları içinde olduklarını açıklayan Milletvekili Gökcan, “Yer tahsisi sonrası yeni binanın yapımı planlamaya alınacaktır” dedi.

Kavaklıdere ilçesinde de cezaevi yapılması için uygun arsa arandığını bildiren Gökcan, proje çalışmalarının başlandığını söyledi.

 TOKSÖZ: “YATAĞAN’A BİR ESER DAHA KAZANDIRIYORUZ”

Göreve geldiği günden bu yana Yatağan’a birçok hizmetin gelmesine olanak sağlayan Yatağan Belediye Başkanı Mustafa Toksöz ise, bakanlıktaki görüşmelerin çok olumlu geçmesinden dolayı Yatağanlılar adına çok mutlu olduğunu söyledi.

Ankara’daki ziyaretleri sırasında Yatağan Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan Şahin’in de kendisine eşlik ettiğini belirten Toksöz, “Başsavcımız, Yatağan’a kazandıracağımız bu yeni eser için adeta bir Yatağanlı gibi işi takip ediyor. O yüzden kendisine ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.

Toksöz, Yatağan’a hizmet etmek için göreve geldiklerini ve bunun için dur durak bilmediklerinin altını çizerek, şöyle konuştu:

“AK Parti Muğla Milletvekilimiz Yelda Erol Gökcan ve Mehmet Yavuz Demir ile uzun zamandır takip ettiğimiz Yatağan Adalet Sarayı binasının yer tespiti ve proje çalışmaları tamamlandı. Bakanımıza ihale sürecinin hızlandırılması talebimizi ilettik. Bakanımız da en kısa sürede ihaleye çıkılacağı ve Yatağan’ımıza yakışır modern bir adalet sarayı yapılacağı müjdesini verdi. İlçemize yaptığımız her türlü yatırımda bizleri yalnız bırakmayarak desteklerini esirgemeyen herkese tüm hemşerilerim adına teşekkür ediyorum.”

Bu haber toplam 118 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.