Yaşlılar huzurevine alındı

Bodrum Yalıkavak beldesinde çöp evde yaşayan 78 yaşındaki İbrahim Cümert ve 75 yaşındaki Semiha Özdemir adlı yaşlı çift Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nün girişimleri sonucu huzurevine yerleştirilerek kötü...

Yaşlılar huzurevine alındı

Bodrum Yalıkavak beldesinde çöp evde yaşayan 78 yaşındaki İbrahim Cümert ve 75 yaşındaki Semiha Özdemir adlı yaşlı çift Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nün girişimleri sonucu huzurevine yerleştirilerek kötü yaşam koşullarından kurtarıldı.

Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ali Akkuzu, “ İl Müdürlüğümüze gelen ihbar neticesinde Bodrum Yalıkavak Beldesinde 1936 doğumlu İbrahim Cümert ve eşi 1939 doğumlu Semiha Özdemir’in kötü Şartlarda çöpten ev içerisinde yaşadığının bildirilmesi üzerine Müdürlüğümüz tarafından 21 Ocak 2014 tarihinde ailenin ikametine ulaşılmıştır.Adreste bulunan evin gerçekten de yaşanamayacak durumda bir çöp ev olduğu tespit edildi. İki kızlarının olduğu ikisinin de evli olduğu iki kızının da anne ve babalarına bakmadıkları öğrenildi. Ancak yaşlılarımız yaşadıkları evi bırakıp huzurevine gelmek istemediler. Kendileri ile yapılan görüşmelerin ardından yaşlılarımızı huzurevine gelmeye ikna edebildik. Sonrasında Bodrum Devlet Hastanesinde Sağlık Kontrolünden geçirildikten sonra aynı gün akşam saatlerinde Valiliğimizin koordinasyonunda Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüz tarafından Muğla Huzurevine acil onay ile tertip edilerek kabulü yapılmıştır. Yaşlılarımız artık devletimizin himayesi altındadır. Yaşlılarımız bugün Huzurevinde Aile Hekimi tarafından muayene edilmiş olup; gerekli tedavi kendilerine uygulanmaya başlanmıştır. Semiha teyzenin ortopedi sıkıntıları için de Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesinde gerekli teşhis ve tetkik işlemleri bugün itibarı ile başladı. Bundan sonraki tedavilerini de kurum olarak yaptırmaya devam edeceğiz.”dedi.

Bu haber toplam 76 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.