Yaşanmış Kadın Öyküleri tanıtıldı

Muğla Belediyesi ve Cumhuriyet Kadınları Derneği Muğla Şubesi tarafından hazırlanan ‘Yaşanmış Kadın Öyküleri’ kitabı Muğla Belediyesi’nde düzenlenen törenle okuyucularıyla buluştu.Kitap, Muğla Belediyesi ve Cumhuriyet...

Yaşanmış Kadın Öyküleri tanıtıldı

Muğla Belediyesi ve Cumhuriyet Kadınları Derneği Muğla Şubesi tarafından hazırlanan ‘Yaşanmış Kadın Öyküleri’ kitabı Muğla Belediyesi’nde düzenlenen törenle okuyucularıyla buluştu.

Kitap, Muğla Belediyesi ve Cumhuriyet Kadınları Derneği Muğla Şubesi’nin 2011-2012 yıllarında 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü için düzenlediği ‘Yaşanmış Kadın Öyküleri’ ve ‘Kadın’ konulu yarışmalarına katılan 44 öyküden oluşuyor.

Muğla Belediyesi’nin 9. kültür yayını ‘Yaşanmış Kadın Öyküleri’ kitabı için düzenlenen törene, Muğla Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Cumhuriyet Kadınları Derneği Muğla Şubesi Başkanı Tülay Kayar ve dernek üyeleri, Muğla Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ünal Türkeş, belediye meclis üyeleri, şair, yazar ve davetliler katıldı.

Törende konuşan Cumhuriyet Kadınları Derneği Muğla Şubesi Başkanı Tülay Kayar; “2011 ve 2012 de, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde yapılan yarışmalardaki 44 öykünün kitaplaştırılmasını düşündük, ilk yılki yarışmaya sadece 16 eser katılmıştı çünkü sadece kadınların yazdığı eserler katılabilir demiştik, daha sonraki yıl kadın yarışmacı sınırlamasını kaldırdık ve 28 eser katıldı. Rakamlar küçük olsa da bu bizim için 44 yaşanmış kadın öyküsü demektir, kadınları mutlu eden, üzen olayların ne olduğunu bilmemiz demektir.” dedi. Kayar; “ilk ödül töreninde bu öyküler kitaplaşmalı diyerek, öykülerin unutulmamasını sağlayan, bize desteğini her zaman hissettiğimiz Belediye Başkanımız Osman Gürün’e, Muğla sevdasına ve edebiyat aşkına sonsuz güvendiğim  kitabı yayına hazırlayan  dostumuz Nail Kuşin’e, bazen kendi hikayelerini, bazen de yakınlarındaki hikayeleri yazma yürekliliği gösteren öykü yazarlarımıza, kitapta emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Muğla Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “İlk öykü yarışmasının sonunda bu öykülerin kitaplaşması gerektiğini düşündük, çünkü öyküsü olup da paylaşmayan, yazmayanlara bu öyküleri ulaştırmak istedik. Belli bir birikimimiz var, fakat bunları kitaplaştırmıyoruz, yazıya dökmüyoruz, gelecek nesillere aktarmıyoruz. Geçmişteki hikayelerin geleceğe daha doğru bir şekilde ulaşması gerekir.” dedi. Başkan Gürün, “Muğla Belediyesi olarak göreve geldiğimizden beri geçmişten günümüze kadar olan bölümde Muğla ile ilgili yaşanmışlıkları ve bilgileri derleyip, toplayıp kitaplaştırmak, gelecek nesillere aktarmak hatta Muğla ile ilgili araştırma yapacaklara da altlık oluşturmak için yazanlara belediye olarak destek veriyoruz, vereceğiz. Bu kitabın oluşmasında emeği geçen herkese bir kez daha teşekkür ediyorum.” dedi.

Bu haber toplam 72 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.