“Yangınlarla mücadelede dünya lideriyiz”

Temel Atma ve Açılış törenlerine katılmak için Muğla’ya gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye’nin orman yangınlarıyla mücadelede dünya lideri olduğunu söyledi.Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu,...

“Yangınlarla mücadelede dünya lideriyiz”

Temel Atma ve Açılış törenlerine katılmak için Muğla’ya gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye’nin orman yangınlarıyla mücadelede dünya lideri olduğunu söyledi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye olarak orman yangınları ile mücadelede dünya birincisi olduklarını açıkladı.

Eroğlu, Muğla’da Yatağan ve Kavaklıdere ilçelerindeki temel atma ve açılışların ardından Muğla valisi Mustafa Hakan Güvençer’i ziyaret etti. Ziyaret sonrası basın mensupları ile Valilik Özer Salonunda bir araya gelen Bakan Eroğlu, Muğla’da 11 yılda AK Parti iktidarında sadece Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından yaklaşık 2 milyon TL’lik yatırım yapıldığını açıkladı.

“Belediye projelerimizi sahıpleniyor”

Bakan Eroğlu yaptığı açıklamada, bazı belediyelerin dere ıslah projelerine sahip çıktığını, dere ıslah projelerinin tamamen bakanlık tarafından yapılan çalışmalar kapsamında olduğunu açıkladı. Bakan Eroğlu, “Mut Deresi’nin ıslah projesini biz yapıyoruz hükümet olarak. Fakat bazı belediyelerimiz bu ıslah projelerine sahiplenerek ‘biz yapıyoruz’ diyormuş. Bu kadar büyük yatırımları belediyelerin yapmaları mümkün değil. 20 milyon TL’lik bir bütçesi olan Mut Deresi’nin ıslah projesini belediyemizin yapması mümkün değil. Bütün derelerin ıslah projesini Bakanlık olarak yapacağımızı söyledik ve yapıyoruz” dedi.

“Havadan ve denizden müdahale ”

Orman yangınları konusunda açıklama yapan Bakan Eroğlu, Türkiye olarak orman yangınları ile mücadelede dünya birincisi olduklarını açıkladı. Bakan Eroğlu, “Şu anda Türkiye orman yangınları ile mücadelede Dünya lideri. Hatta o kadar takdir topladı ki, Avrupa’daki birçok ülke, Balkanlar ve Akdeniz ülkeleri bize dediler ki ‘Bizim ormancılarımızı siz eğitir misiniz’ dediler. Hatta Sayın başbakan ile Yunanistan ziyaretimizde muhatap bakan bize ‘Siz orman yangınları ile mücadelede çok başarılısınız, sizin sisteminizi bize kurar mısınız’ dedi. Kusura bakmasın, bizim o kadar muhteşem bir ekibimiz var ki, her türlü kara ekibimiz var, hava ekibimiz var, helikopterimiz var, hatta biz bakanlık olarak şu anda yeni helikopterler aldık, onlar da devreye girecek. Ayrıca Savunma Müsteşarlığı teşkilatının yapacağı hava araçlarından Orman Bakanlığı bünyesine de alacağız. Son 10 yılın kayıtlarına bakın, orman yangını açısından müdahale açısından en düşük seviyesi olan Akdeniz ülkesi Türkiye’dir. Yanan alanları kısa bir süre içinde kesinlikle bir yıl içinde ağaçlandırıyoruz. Ben Muğla ve İzmir’de yanan alanların ağaçlandırma çalışmaları hakkında açıklama yapmıştım. Hatta Hodri Meydan dedim. Eğer yanan alanlardan bir metrekare alan başka maksatla kullanılırsa o alanı hemen geri alacağım dedim. Ama bugüne kadar böyle bir iddia doğrulanmadı” diye konuştu.

Bu haber toplam 69 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.