Yangında sadece Kur’an-ı Kerim yanmadı

Fethiye’nin Menteşeoğlu mahallesinde geçtiğimiz gün evde kimsenin bulunmadığı sırada bilinmeyen nedenle çıkan yangında çiftçilikle uğraşan Yusuf Saraçoğlu'na ait ev eşyalarıyla birlikte tamamen yanarken evde bulunan Kur’an-ı...

Yangında sadece Kur’an-ı Kerim yanmadı

Fethiye’nin Menteşeoğlu mahallesinde geçtiğimiz gün evde kimsenin bulunmadığı sırada bilinmeyen nedenle çıkan yangında çiftçilikle uğraşan Yusuf Saraçoğlu'na ait ev eşyalarıyla birlikte tamamen yanarken evde bulunan Kur’an-ı Kerim’in yanmaması görenleri şaşırttı. Bu arada oldukça zor durumda olan aileye Fethiye Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Kurumu ile Aile ve Sosyal Politikalar İlçe Müdürlüğü sahip çıktı. Fethiye Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Kurumu Müdürü Hasan Kuşgöz yanan evde muhtarla birlikte inceleme yaptıklarını yanan evin onarımına destek vereceklerini bildirdi.

Fethiye’nin Menteşeoğlu Mahallesi 682. sokak 24 numaralı evde kimsenin bulunmadığı sırada bilinmeyen nedenle çıkan yangında ev içindeki eşyalarıyla kül olmuştu. Başkalarına ait tarlalarda çiftçilik yapan 54 yaşındaki Yusuf Saraçoğlu ile halde domates kasalama işinde yevmiye ile çalışan eşi Nurten Saraçoğlu'nun evde bulunmadığı sırada çıkan yangın evi ve eşyalarını kül etmişti. Muğla Büyükşehir Belediyesi Fethiye İtfaiye Birim Amirliği Ekipleri ile komşuları yangını söndürebilmek için seferber olmuştu. Yangının ardından aileye komşuları sahip çıkarak misafir etmişlerdi. Yangının elektrik kontağından çıktığı sanılırken evin içerisinde bulunan yanmış eşyalar arasında Kur’an-ı Kerim’in  yanmaması görenleri hayrete düşürdü. Çiftçi Yusuf Saraçoğlu “Evle birlikte tüm eşyalarımız yandı. Kur’an-ı kerimin yanmamasına çok sevindim. Hayretle karşıladım. Ev yansın önemli değil. Bir şekilde barınmaya çalışırız. Ancak yıllar önce satın aldığım Kur’an-ı Kerim’in yanmamasına çok sevindim. Kur’an-ı Kerim’in kapağı gördüğünün gibi kül olmuş, ama içi hiçbir tahribata uğramamış. Allah’ın hikmeti. Diyecek bir şey bulamıyorum” diye konuştu.

Bu haber toplam 72 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.