Yangın işçileri sezona hazır

Yatağan Orman İşletme Müdürlüğü bünyesinde görev yapan yangın söndürme ekipleri sezon öncesi tatbikat yaptılar. Bütün ekiplerin yangın sezonuna hazır oldukları gözlenirken, tatbikatta yarışan ve derece yapan ekipleri ödül...

Yangın işçileri sezona hazır

Yatağan Orman İşletme Müdürlüğü bünyesinde görev yapan yangın söndürme ekipleri sezon öncesi tatbikat yaptılar. Bütün ekiplerin yangın sezonuna hazır oldukları gözlenirken, tatbikatta yarışan ve derece yapan ekipleri ödül verildi.

Yatağan İlçesinde  düzenlenen Orman yangını  söndürme tatbikatına katılan ekipler 500 metrelik mesafeye  hortum serip  temsili yangına bir an evvel  ulaşmak için yoğun çaba sarf ettiler.Hortumu en hızlı çekerek  ilk köpüğü sıkan  ekip bir yevmiye  ödül kazandı.

Yatağan’a 8 kilometre uzaklıkta  Daşdibi mevkiinde  düzenlenen tatbikata Yatağan Orman  yangını söndürme ekipleri tam kadro katıldı.  Tatbikat yerine tüm araç gereç ve teçhizatlarıyla gelen  ekiplere,   önce  bilgilendirme semineri verildi.  Muğla Orman Bölge Müdür Yardımcısı Vedat Dikici,  Yatağan  Orman İşletme Müdürü Doğan Demir,  bölge şefleri, ormancılar, Yangınla Mücadele Şube Müdürlüğü Orman Mühendisi İsmail Dural’ın hazır bulunduğu tatbikatta,    önce can güvenliliğinin önemi vurgulandı. Yangınla Mücadele Şube Müdürlüğü Orman Mühendisi İsmail Dural yaptığı konuşmada; “Bizim açımızdan en önemli unsur işçi sağlığı iş güvenliğidir. Yangına gittiğinizde, tüm teçhizatınız donanımınız tam olacak. Teçhizatlar çantada kalmayacak.  Araçlarınız  bakımlı ve  hazır olacak.  Yangınla mücadele konusunda bilmediklerinizi öğreneceksiniz” dedi.

Tatbikata katılan ekipler sirenin çalmasıyla  arazözlerden  500 merte uzunluğundaki hortumu en hızlı bir şekilde taşıyarak  temsili yangın yerine en erken ulaşmak için birbirleri ile yarıştılar.  Hortumu en hızlı çekerek ilk  köpüğü sıkan 76 nolu arazöz ekibi  yarışmanın 1’incisi olarak birer yevmiye  ödül kazandılar. Yetkililer  tatbikatın amacına ulaştığını  anacak denetimlerin devam edeceğini belirttiler.

Bu haber toplam 89 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.