Yanan ormanların yerine fidan

Datça ilçesine bu yıl sekizincisi düzenlenen Kış Yüzme Maratonu, Datça’da yanan ormanlar için yapıldı. Etkinlik kapsamında yanan ormanların yerine yenileri dikildi.Datça 8. Kış Yüzme Maratonuna katılan yüzücüler, bugün...

Yanan ormanların yerine fidan

Datça ilçesine bu yıl sekizincisi düzenlenen Kış Yüzme Maratonu, Datça’da yanan ormanlar için yapıldı. Etkinlik kapsamında yanan ormanların yerine yenileri dikildi.

Datça 8. Kış Yüzme Maratonuna katılan yüzücüler, bugün Datça da geçen yıl yanan Emecik köyü sınırlarında bulunan alanlara 300 adet karaselvi dikilerek yeniden yeşillendirildi.

Datça Orman İşletme Şefi Ertan Kılcı, yaptığı açıklamada; “Geçen yıl Datça’da çok sayıda orman yangını çıktı. Bu yıl her bölgeye nöbetçi orman muhafaza memuru yerleştirerek 24 saat nöbet tuttuk. Bu sayede ormanların yanmasını önlemeye çalıştık ve başarılı da olduk. Bu alanda yanan ormanlarımızın yeniden yeşermesi için 8. Kış Yüzme Maratonuna katılan sporculara bize verdikleri destek için orman teşkilatı adına çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Daha sonra yanan alana sporcular 300 adet karaselvi fidanı dikti. Ağaç dikim törenine ilçe protokolünden katılım olmadığı gözlendi.

Bu haber toplam 93 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.