Yalnız Kurt coşturdu

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Öğrenci Konseyi tarafından düzenlenen Ahmet Şafak Konseri AKM Büyük Salonda gerçekleşti. Konsere akademisyenler, siyasi parti, sivil toplum kuruluşları, sendika temsilcileri ve öğrenciler katıldı....

Yalnız Kurt coşturdu

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Öğrenci Konseyi tarafından düzenlenen Ahmet Şafak Konseri AKM Büyük Salonda gerçekleşti. Konsere akademisyenler, siyasi parti, sivil toplum kuruluşları, sendika temsilcileri ve öğrenciler katıldı. Konserin yapılacağı salon daha konser başlamadan hınca hınç dolarken izdiham yaşandı ve birçok izleyici de salona giremedi.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı Mehmet Gündoğan’ın açılış konuşmasının ardından büyük alkışlar ve tezahürat eşliğinde Ahmet Şafak sahneye geldi. Ünlü sanatçı yaklaşık 2 saat boyunca seslendirdiği şarkılarla izleyicilere coşkulu anlar yaşattı. Sanatçının seslendirdiği Yalnız Kurt, Hoş Gel İşler Ola Mustafa Kemal Paşa, Memleket şarkıları sırasında ise salondaki coşku had safhaya ulaştı. İzleyiciler bu şarkıları sanatçıya eşlik ederek söylediler.

Konser boyunca sık sık toplumsal ve kültürel mesajlar da veren ünlü sanatçı Ahmet Şafak, ziyaret ettiği Belen Kahvesi’nde hikayesinin geçtiği Orman Türküsü’nde bahsederken, türkülerin Türk kültüründeki öneminin altını çizdi. Şafak, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Hafızasını çalıştırmayan toplumların geleceğini düşmanları kurar” veciz sözünü hatırlatarak, son yıllarda Türkiye üzerinde oynana oyunlara vurgu yaptı.

Sanatçı ayrıca konser sırasında sahneye gelen Ayşenur Korkmaz adlı hayranı ile birlikte sohbet edip şarkı söylerken hayranın kitabını imzalaması isteğini de kırmadı. Ahmet Şafak’ın birbirinden önemli bir çok kitabı bulunuyor.

Bu haber toplam 115 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.