Üzeyir Yıldırım

Üzeyir Yıldırım

YOK OLAN İNSANLIK - YAŞAMA DAİR - Üzeyir YILDIRIM

Musibetler , insanların gerçek yüzlerini görmek isteyenler için çok açık fotoğraflarve manzaralar  gösterir bizlere. Bundan önceki yapılan hataların bedellerini öder insanlık felaketlerle birlikte .Daha yeni İzmir de yaşanan deprem felaketi  de inşaat sektöründe ki ahlaksızlıklarımızı  yüzümüze ,yüzümüze çarpmıştı , sadece  inşaatı yapanları  inşaat yapılmasına izin verenleri ,çimentodan , demirden ,işçilikten çalarak depreme , felakete zemin hazırlayanları suçlamak yetmiyor. Ev alırken , evin sağlamlığına değil de ,manzarasına ve mevkisine bakarak  ev alan insanlarda , müteahhitler kadar sorumlu değil mi?

Depremlerde yıkılan binalardan çok daha önce , insanlığımızın yıkıldığını fark ediyoruz. Deprem felaketinde binaların  altında kalan insanlardan  çok daha önce insanlığımızın binalar altında kaldığımızı malesef üzülerek görüyoruz.

Bu felaketlerde sadece insanları,canları  kaybetmiyoruz kaybettiğimiz insanlığıda hatırlamak zorunda olduğumuzu gösteriyor bizlere . Bundan önceki depremlerde de duyduk bildik biz bu yağmacıları  şimdide çıktı bu yağmacılar.Binaların altından  kurtarmayı bekleyen insanları kurtarmak için değil onlara gelen ayranları poşet poşet onların haklarını gasbedip yiyen içen ve de satmaya çalışan yağmacılar soyguncular . Devletimizin depremzedelere vermiş olduğu battaniyeleride göz dikip onları satmaya çalışanlara ne demeli bunlar bildiğimiz bilmediğimiz daha ne kadarı var

Bu depremin yaşanma sebebi ve sürecinde yaşananlardan bahsetmek , konuya eksik bir açıdan yaklaşma olur .Fakat felaketlerde hepimizin midesini en çok yağmacılar bulandırdı.Felaket sonrası gözle görülmeyen ,kameralara kaydedilmeyen yağmacılarıda değinmek zorundayım.

Aracında ufak bir hasar olduğu halde , sigorta şirketinden daha fazla para koparabilmek için aracını tekmeleyen ,kaportasına taş atan , insanların var olduğunu aşağı yukarı hepimiz biliyoruz. Malesef üzülerek anlatalım ki gözümle görmesem belki tereddüt ederdim.

Mezar souyguncusu yağmacılar ,hepimizi düşünmeye sevk etmeli . Anneleri , babaları , eğitimcileri eğitim yöneticilerini insanlığı ,ahlaklı olmayı erdemi  öğretmeyen yaklaşımlarımızı sorgulamayı sevk etmeli .

Helal para kazanma bilinci , kul hakkı yememe şuuru verilmemiş  bir evlat , bir öğrenci yetiştiren anne babalar ,boğulan insanlık rahmetini felakete dönüştürüyor.

Her şey evvel  ahlaklı ,erdemli nesiller yetiştirmeliyiz  eğer bir öğrenci üniversiteyi kazanıp , okulu bitirdikten sonra müteahhip olup veya bir yetkili olup inşaatın çimentosundan , demirinden çalarak , bu insanları bu depremlerde yaşattığı sıkıntıları ,sıkıntıda demeyelim bunun ötesinde yüzlerce  hatta daha fazla insanların ölümüne sebep olacak bir müteahhit olması veya bir yetkili olması olmaz olsun , Allah  böyle bir okulu kazanmayı da nasib etmesin .

Çünkü bunu ben niye yazdım her felaketin ardından Türkiye ağlıyor, insanlık ağlıyor ,yüzlerce masum çocuklar insanlar hayatını kaybediyor

Allah bu millete böyle acılar göstermesin inşallah.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.