Yabancı öğrenciler Yayman’ı ziyaret etti

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nde okuyan yabancı öğrencilerin bir kısmı Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Gençlik Merkezi’nin “Yurt Dışından Misafirimiz Var Projesi” kapsamında Vali Yardımcısı...

Yabancı öğrenciler Yayman’ı ziyaret etti

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nde okuyan yabancı öğrencilerin bir kısmı Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Gençlik Merkezi’nin “Yurt Dışından Misafirimiz Var Projesi” kapsamında Vali Yardımcısı Mestan Yayman’ı makamında ziyaret etti.

Dört yıl boyunca Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nde eğitim gören yurtdışından gelen bu öğrencilerin ilimizde kalacakları süre boyunca topluma uyum sağlamaları ve Türk kültürünü daha yakından tanımaları için bu tür projelerin yapılmasının çok önemli olduğunu söyleyen Yayman, “Projeyi gerçekleştiren herkese teşekkür ediyorum. Öğrencilerimize de Muğla’daki eğitim ve sosyal hayatlarında başarılar diliyorum. Onlar bizim misafirimiz. Misafirlerimiz bizim için çok kıymetli. Her zaman öğrencilerimize yardım etmek için bizler buradayız.” dedi.

Öğrencilerin ziyaretinden memnun olduğunu ifade eden Vali Yardımcısı Yayman, “Misafir öğrencilerimiz eğitimlerini bitirip ülkelerine döndüklerinde gönüllü Türk elçisi olacak. Türkiye’yi ülkelerinde tanıtacaklar. Böylece Türkiye’nin Dünya’daki saygınlığının artmasına, ticaretin gelişmesine hem ülkelerinin hem de Türkiye’nin kalkınmasına katkıda bulunacaklar. ” şeklinde konuştu.

Proje sorumlusu Zeynel Em yaptığı açıklamada, projede Afganistan,  Azerbaycan, Fas, Filistin, Gana, Gürcistan, İran, Kazakistan, Kırgızistan, Madagaskar, Orta Afrika Cumhuriyeti, Özbekistan, Pakistan, Somali, Sudan, Suriye, Türkmenistan ve Yemen’den gelen 65 öğrencinin yer aldığını belirtti.

Proje kapsamında Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinde okuyan yabancı öğrencilerin Muğla’ya ve ülkemize uyumlarını sağlamak için pek çok etkinlik yapılacağını ifade eden Em, “Projemiz 1 Şubat 2013’te başladı. AB’nin desteklediği proje 3-4 ay sürecek. Bu proje ile öğrencilerin toplumla iç içe olmalarını sağlamayı hedefliyoruz.  Kültür geceleri, il içerisinde geziler, kurum ziyaretleri ve tanışma toplantıları düzenliyoruz. Bu şekilde hem öğrencilerin ilimize alışmasını hem de farklı kültürlerin bir araya gelerek güzel paylaşımlarda bulunmalarını sağlayacağız.” diye konuştu.

Projenin son aşamasında kuş yuvaları yapacaklarını ve şehrin bazı bölgelerine bırakacaklarını üzerlerinde de öğrencilerin geldiği ülke isimlerinin yazılacağını belirten Zen,” Bu şekilde öğrencilerin aidiyet duygusunu geliştireceğiz ve Muğla’ya öğrencilerden kalan güzel bir çalışma bırakmış olacağız.” dedi.

Bu haber toplam 80 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.