Yaban Keçileri köpek tehdidinde

Marmaris ve Köyceğiz ilçelerinde yoğun olarak yaşayan yaban keçileri köpeklerin tehdidi altında olduğu belirtildi.Ormana bırakılan köpeklerin yaban keçilerinin yavrularını parçaladığı öğrenildi. Bölgede peş peşe bulunan...

Yaban Keçileri köpek tehdidinde

Marmaris ve Köyceğiz ilçelerinde yoğun olarak yaşayan yaban keçileri köpeklerin tehdidi altında olduğu belirtildi.

Ormana bırakılan köpeklerin yaban keçilerinin yavrularını parçaladığı öğrenildi. Bölgede peş peşe bulunan parçalanmış keçi yavrularının ardından kurulan fotokapanlarla bir çok başı boş köpek kaydedildi.

Marmaris ve Köyceğiz arasında kalan ve avlanmaya yasak olan Aksaz Deniz Üssü’ne yakın ve yaklaşık 32 bin hektarlık bölgede geçtiğimiz yılın sonlarından bu yılın başlarına kadar 20’den fazla parçalanmış yaban keçisi yavrusu bulundu. Yaban Hayatı Koruma görevlileri, yavruları parçalayan hayvanları bulmak için koruma sınırı içerisindeki Aksaz, Balan, Yeşilçam, Çörüş, Sultaniye ve Akçalan mevkilerine 12 foto kapan yerleştirdi. Fotokapanların kaydettiği görüntülerde bölgede çok sayıda köpek yaşadığı tespit edildi. Keçi yavrularını da bu köpeklerin parçaladığı tahmin edilirken, Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü tarafından çalışma başlatıldı.

Foto Kapan ile izleniyor

Öte yandan Marmaris ve Köyceğiz Milli Park ve Doğa Koruma alanında yaşayan yaban hayvanlarını gözlemlemek amacıyla kurulan foto kapanlar, dağ keçisi, karakulak, yaban eşeği, yaban köpekleri, keklik gibi hayvanların fotoğraflarını çekti. Yine Köyceğiz’e bölgesine 2 yıl önce bir dişi bir de erkek Alageyik bırakılmıştı. Bölgede Alageyiklerinin sayısının 10’a çıktığı tespit edildi. Alageyikler boyunlarına takılan vericilerle uydudan takip ediliyor.

Bu haber toplam 137 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.