Yaban Hayatı Sahasına Alageyik bırakıldı

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ile ODTÜ Biyoloji Bölümü tarafından ortaklaşa yürütülen, Alageyiklerin (Dama dama) uygun yeni alanlara taşınması projesi kapsamında, Köyceğiz Yaban Hayatı Geliştirme sahasına...

Yaban Hayatı Sahasına Alageyik bırakıldı

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ile ODTÜ Biyoloji Bölümü tarafından ortaklaşa yürütülen, Alageyiklerin (Dama dama) uygun yeni alanlara taşınması projesi kapsamında, Köyceğiz Yaban Hayatı Geliştirme sahasına iki adet alageyik bırakıldı.

Nesli tehlike altındaki türlerden biri olan ve ülkemizdeki tek doğal popülasyon olan Antalya Düzlerçamı bölgesinden yakalanan 2 adet erkek alageyik, Köyceğiz Yaban Hayatı Geliştirme Sahası içerisindeki Günlük Alanı bölgesine yerleştirildi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı’na bağlı Doğa Koruma ve Milli Parklar IV. Bölge Müdürlüğü sınırlarında alageyik yerleştirme ve izleme çalışmalarına, ilk olarak 2011 yılında Aydın’ın Dilek Yarımadası-Büyük Menderes Deltası Milli Parkına 20 adet alageyik yerleştirilerek başlanmıştı. Yapılan yerleştirme çalışmasından başarılı sonuçlar alınması üzerine proje kapsamında diğer bir uygun yaşam alanı olan Köyceğiz Yaban Hayatı Geliştirme sahasına 2 adet alageyik yerleştirildi.

Köyceğiz Yaban Hayatı Geliştirme Sahası 31 bin 483 hektar büyüklüğünde olup, başta yaban keçisi (Capra aegraus aegraus), Karakulak (Felis caracal) olmak üzere son derece zengin bir fanuaya ev sahipliği yapıyor. Yerleştirilen iki alageyik biyolojik çeşitliliği daha da zenginleştirdiği açıklandı. Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından Köyceğiz Yaban Hayatı Geliştirme sahasına yerleştirme çalışmaları devam edeceği açıklanırken, salınan alageyikler GPS vericili tasmalar ve fotokapanlar aracılığı ile takip ediliyor.

Bu haber toplam 95 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.