WHO’dan Muğla’ya tam not

Bir dizi inceleme ve bilgi alışverişi yapmak üzere Muğla’ya gelen Dünya Halk Sağlığı Örgütü (WHO), İl Halk Sağlığı Müdürlüğü’ne çalışma ve uygulamalarından dolayı tam not verdi.Dünya Sağlık Örgütü (WHO)...

WHO’dan Muğla’ya tam not

Bir dizi inceleme ve bilgi alışverişi yapmak üzere Muğla’ya gelen Dünya Halk Sağlığı Örgütü (WHO), İl Halk Sağlığı Müdürlüğü’ne çalışma ve uygulamalarından dolayı tam not verdi.

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) Muğla İl Halk Sağlığı Müdürlüğü’nün çalışma ve uygulamalarına tam not verdi. Dünya Sağlık Örgütü ülkemizde uygulanan aşıların güvenirliliği, saklama koşulları ve uygulanması ile ilgili bilgi alma amacıyla 19 kişiden oluşan grup ile Muğla’ya ziyaret gerçekleştirerek bir dizi incelemeler yaptılar ve bilgi alışverişinde bulundular.

Halk Sağlığı Müdürlüğümü bünyesindeki aşı depolarının gözlemlenmesi ve aşıların lojistiğinin nasıl sağlandığı hakkında bilgi alan grup aşı dağıtımlarının nasıl yapıldığını ve aşı dağıtımında kullanılan  soğuk zincir aracını da incelediler.

Halk Sağlığı Müdürlüğündeki ziyaretlerini tamamlayan grup, Menteşe ilçesine bağlı 1, 2, 3 ve 7 No’lu Aile Sağlığı Merkezine ziyaret gerçekleştirerek soğuk zincir ve aşı uygulamaları hakkında bilgi aldılar.

Ziyaretler sonunda Menteşe’de  yapılan aşı çalışmalarının güvenilir ve sağlıklı ortamlarda yapıldığı sonucuna varan Dünya Sağlık Örgütü ekibi  bu konudaki hassasiyetten dolayı Halk Sağlığı Müdürü Uzm.Dr.Mustafa Nuri Ceyhan ve personele teşekkür ettiler. Muğla’daki incelemelerini tamamlayan heyet daha sonra Antalya’ya geçti.

Bu haber toplam 94 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.