Velilerin dolandırıcılık mağduriyeti

Muğla’nın Menteşe ilçesinde faaliyet gösteren Yönelt Koleji öğrencileri için düzenlenen yurtdışı gezisi yalan oldu. Bir şirket tarafından öğrenci velilerinden toplanan ücretlerin geri iadesinin alınamadığı ve aynı zamanda...

Velilerin dolandırıcılık mağduriyeti

Muğla’nın Menteşe ilçesinde faaliyet gösteren Yönelt Koleji öğrencileri için düzenlenen yurtdışı gezisi yalan oldu. Bir şirket tarafından öğrenci velilerinden toplanan ücretlerin geri iadesinin alınamadığı ve aynı zamanda tur şirketine ulaşım sağlanamaması gerekçesiyle yaklaşık 18 öğrenci velisi Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı’na toplu olarak suç duyurusunda bulundu.

Mustafa Yıldırım

Muğla’nın Menteşe ilçesinde faaliyet gösteren Yönelt Koleji, pandemi süreci başlamadan önce 2019 yılının Kasım ayında yurt dışına düzenledikleri geziye gitmek için bir tur şirketi ile anlaştı fakat pandemi sürecinin başlamasının ardından gezi iptal oldu. Gezi ücretini geri almak isteyen Yönelt Koleji velileri, tur şirketi tarafından ücretler geri iade edilmeyince Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı’na toplu olarak suç duyurusunda bulundu.  Öte yandan veliler, tur şirketine kişi başına bin euro ödeme yaptıklarını belirterek, şirket ile herhangi bir iletişim sağlayamadıklarını da belirttiler.

18 öğrenci velisi haklarını alamadıklarını ve dolandırıldıklarını söyleyerek, yatırdıkları parayı geri almak istediklerini, tur şirketi ile iletişim sağlayamadıklarını ve mağduriyetlerinin giderilmesi için okul yönetiminin arkalarında durarak bir an önce hukuki yollardan bu konunun çözüme kavuşmasını istediklerini belirttiler.

“HİÇBİR CEVAP ALAMADIK”

Durumla ilgili açıklamalarda bulunan öğrenci velilerinden Ayten Kılıç Korkut, “Bizler çocuklarımızın velileri olarak bu durumu kabul etmiyoruz. Hepimiz okulun düzenlediği yurt dışı tur için döviz cinsinden bin euro ücret okul aracılığı ile tur şirketi ÜniKampüs olan şirkete ücretlerimizi yatırdık. İlk seferlerde pandemi dönemi olduğu için turların ileri tarihe ertelendiğini düşünüyordum. Birkaç kez telefonla ulaşım sağladık bizlere net ve sağlıklı bir bilgi vermediler. Daha sonraki günlerde tekrardan ulaşım sağlamak istedik fakat karşı tur firmasından hiçbir cevap alamadık. Hala daha bir cevap alamamaktayız. Bu yüzden veliler olarak toplu halde Muğla Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduk. Hukuki yolardan bir an önce mağduriyetimizin giderilmesi çözüme kavuşmasını istiyoruz” dedi.

“VELİLER OLARAK MAĞDURUZ”

Diğer yandan mağduriyetleri ile ilgili açıklamada bulunan öğrenci velisi Eser Mazi ise, “Bizler öğrenci velileri olarak okul ile birlikte hareket ettiğimiz için güvenmiştik. Elimizde ücretleri yatırdığımıza dair evraklarımız mevcut. Pandemi dönemindeyiz, bir zorluk ödeme güçlüğü var ise buna olumlu davranırız. Fakat bizlere hiçbir şekilde cevap verilmiyor. Artık Üni Kampüs isimli şirkete ulaşamıyoruz. Veliler olarak mağduruz ödemiş olduğumuz ücret az bir rakam değil, yirmi aile bu konudan dolayı mağduruz. Bizlerde hukuki süreci başlatmak adına öğrenci velileri olarak Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduk umarımki mağduriyetimiz bir evvel çözülür” şeklinde konuştu.

“YÖNELT KOLEJ YÖNETİMİ OLARAK VELİLERİMİZİN YANINDAYIZ”

Yönelt Koleji Kurucu Müdürü Feridun Öztürk, okul yönetimi olarak velilerin yanlarında olduğunu söyleyerek, “Bütün süreçleri takip edeceğiz. Mağduriyetin giderilmesi adına velilerimizin yanındayız. Okulların gerek yurt içi gerekse yurt dışı gezilerinde bizler yönetmelik ve tüzük gereği Milli Eğitim Müdürlüklerinden izin alarak yapılmaktadır. Her ne kadar özel okul olsak bile Milli Eğitim Müdürlüklerine bağlıyız. Yaşanan durumla ilgili okul yönetimi olarak olayın içinde olmamamıza rağmen velilerimizin mağduriyeti firmamızın avukatı aracılığı ile ilgili tur firmasına ihtarname çektik. Bu süreçte elbette velilerimizin yönetim olarak yanında olacağız. Mağduriyetlerin giderilmesi açısından gerekli irtibat ve görüşmeleri yapacağız. Okulumuzun söz konusu mağdur olan 18 öğrenci velilerin yanında durmaya devam edeceğiz” şeklinde açıklama yaptı.

Bu haber toplam 202 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.