“VATANDAŞIN HİZMETKARIYIZ”

AK Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Harmandar, CHP Adayı Dr. Osman Gürün’ün Milas’ta yaptığı benzetmeye tepki göstererek, “ Biz ne ağayız, ne koca. Biz vatandaşımızın hizmetkarı olacağız.” Dedi.AK...

“VATANDAŞIN HİZMETKARIYIZ”

AK Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Harmandar, CHP Adayı Dr. Osman Gürün’ün Milas’ta yaptığı benzetmeye tepki göstererek, “ Biz ne ağayız, ne koca. Biz vatandaşımızın hizmetkarı olacağız.” Dedi.

AK Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mansur Harmandar, Muğla Belediye Başkanı CHP’li Osman Gürün’ün geçtiğimiz günlerde Milas’ta yaptığı açıklamada Milas Belediye Başkanı CHP’li Muhammet Tokat’ın seçimi kazanırsa ‘köy ağası’ olacağı,  Muğla’da ve Milas’ta seçimi CHP alırsa vatandaşın sadece ‘iki kocası’nın olacağı şeklinde benzetmelerine tepki gösterdi.Harmandar, “Ne ağayız, ne kocayız biz sadece vatandaşımızın hizmetkârıyız” diye konuştu.Harmandar Gürün’ün sarf ettiği kelimelerin üzücü olduğunu ifade ederek, “Böyle bir söz söylemesi talihsizliktir. Biz hizmete talibiz. Hem ilçe belediye başkanımız hem de ben milletimizin sadece hizmetkârı olabiliriz” şeklinde konuştu.

Milas’ta bir dizi ziyaret gerçekleştirdi

AK Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mansur Harmandar, seçim çalışmaları kapsamında Muğla’nın Milas ilçesinde bir dizi ziyaretler gerçekleştirdi.

Harmandar, ilk olarak AK Parti Milas İlçe Başkanlığı’nı ziyaret ederek partililerle bir araya geldi.  Harmandar ardından ilçesinde pazar yerinde esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelerek sohbet etti. Harmandar ve partililer pazaryeri ziyaretinin ardından Milas Mahalle Muhtarları Derneği, Milas Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Milas Şubesi ve Milas Süt Birliği Başkanı Ali İhsan Gezgin’i ziyaret etti Harmandar akşam saatlerinde Milas’ın Sakarkaya Köyü’nde yaşayan vatandaşlarla bir araya geldi. Coşkulu bir kalabalığa konuşan Harmandar, hizmet vermeye köylerden başlayacaklarını söyledi.

“Muğla hizmete susadı”

Harmandar, Muğla’yı büyükşehir çatısı altında birlik halinde bir araya getireceklerini belirtti. Parti, memleket ayrımı, ötekileştirme olmadan bunları yapacaklarını ifade eden Harmandar, “Önemli olan Muğla’ya hizmet getirebilmektir. Her türlü alt yapıyı sağlıkta, ticarette, turizmde ve birçok alanda Muğla’yı Marka şehir haline getirmemiz lazım. Artık Muğla’ya yeterince hizmet gelmesi lazım. Muğla hizmete susadı.

Hizmeti köyden başlatacağız. Büyükşehrin bütçesinin yüzde 10’u köylülere ayrılıyor. Bu bütçeyi köylülerimize harcayacağız. Düğün salonundan, pazaryerine kadar şehirde olan her şeyi köylerimizde de yapacağız. İlçe belediye başkan adayımızla birlikte hizmet etmek isteyen iki hizmetkârız. Köylerimiz arasındaki farkları kapatacağız. Köyün gelirine bakmaksızın eşit hizmet götüreceğiz.

Büyükşehir yasasıyla birlikte köylümüz önceden sahip olduğu imkânlara yine sahip olacak. Bazen yalan yanlış şeyler uyduruyorlar. Köyde yaşayan vatandaşlarımıza kümesler kalkacak, ahırlar yıkılacak türünden yalanlar söyleniyor. Bunların hepsi yalan sözler. “dedi.

“Haklarınız eskisinden kötü olmayacak”

Büyükşehir yasasının vatandaşa yanlış anlatıldığını ifade eden Harmandar, büyük şehir yasasının hiçbir hakkı köylünün elinden almadığını söyledi.

Harmandar, “Bu yasa köylüyü milletin efendisi yapmıştır. Biz burada olduğumuz sürece hiçbir hakkınız eskisinden daha kötü olmayacak.  Bütün ilçelerden köylere giden yolları karayolları standardına çıkartacağız. Büyükşehir belediyesinin birçok imkânı var. Hastane bile yapabiliyorsunuz. Sağlık tedavisi yapma hakkı var. Evde tedavi imkânını vatandaşımıza sunacağız. Vatandaşımız hastaysa gidilecek iğnesi pansumanı evinde yapılacak. Kimsesizlerin kimsesi olacağız. Biz bu coğrafyada yaşayan herkesin sorunlarını çözmek için hazırız. Ben köyde doğup büyüyen bir insanım. Köylünün derdini iyi bilirim” diye konuştu.

 “Belediye başkanları köy ağası değildir”

Belediye başkanlığını köy ayalığına benzetenlere de tepki gösteren Harmandar, “Belediye başkanlığı köy ağalığı değildir. Bazıları kendilerini köy ağası sanıyormuş. Biz köylüye kentliye herkese hizmet etmeye geliyoruz. Makamımızı hizmetkâr olarak kullanmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Bu haber toplam 71 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.