Varlığımızı size borçluyuz

19 Eylül Gaziler Günü tüm yurtta olduğu gibi Muğla’nın Menteşe ilçesinde de yapılan törenle kutlandı.Cumhuriyet Meydanında gerçekleşen törene Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr....

Varlığımızı size borçluyuz

19 Eylül Gaziler Günü tüm yurtta olduğu gibi Muğla’nın Menteşe ilçesinde de yapılan törenle kutlandı.

Cumhuriyet Meydanında gerçekleşen törene Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Türkiye Harp Malulü ve Gazileri Derneği Muğla İl Temsilcisi Gazi Topçu Binbaşı Sezai Kanlıyer, diğer protokol üyeleri, gazi ve şehit yakınları, ile öğrenciler katıldı.Atatürk Anıtına çelenklerin sunulmasıyla başlayan tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Muğla Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Gazi Jandarma Uzman Çavuş Metin Gülay; “Günümüzde dünyanın en hassas bölgelerinin birinde yer alan Türkiye Cumhuriyeti olarak, bu kutsal vatan toprakları üzerinde şanlı bayrağımız altında birlik ve beraberliğimizi bütün tehditlere rağmen sürdürebiliyor isek, tüm bunları bu kutsal değerler uğruna can veren aziz şehitlerimize ve kanlarını döken kahraman gazilerimize borçluyuz. Şehitlik ve Gazilik unvanları vatan, millet, bayrak, namus, vazife ve diğer kutsal değerler uğruna hiçbir şahsi ve maddi menfaat beklentisine girmeden inançla, hayatla, kanla, ve canla elde edildiği içindir ki herhangi bir unvan ve rütbeyle mukayese edilemez, değeri maddiyatla ölçülemez. Şehit nurlanmış, gazi onurlanmış askerdir. Bizlerde atalarımızdan öğrendiğimiz gibi bağımsızlığımız, vatanımızın bölünmez bütünlüğü, bayrağımızın sonsuza kadar göklerde dalgalanması ve Cumhuriyetimizin bekası uğruna görevlerimizi yerine getirirken canlarımızı ortaya koyduk, gözümüzü kırpmadan vatanımız için ölüme koştuk, kimimiz şehit kimimiz gazi olduk. Milletimizin bize layık gördüğü “Gazilik” unvanımızı hayatımız boyunca atamızdan öğrendiğimiz gibi iftiharla taşıyacak, silah ve bayrak üstüne el basarak ettiğimiz yeminimizin bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da arkasında olacağız. Yüce atamızın, aziz şehitlerimizin ve ebediyete intikal etmiş kahraman gazilerimizin manevi varlığından güç alan bizler, her ne halde olursak olalım vatanımızın bölünmez bütünlüğü, milletimizin birlik ve beraberliğinin muhafazası, rengi şehitlerimizin kanından alan al bayrağımızın sonsuza dek göklerde dalgalanması, yüce Türk milletinin ebediyen bu topraklarda varlığını idame ettirebilmesi için, gerekirse yeniden bedel ödemeye hazır vaziyette üzerimize düşen tüm görevleri yerine getirmenin azim ve kararlılığında olacak, atalarımızdan aldığımız emaneti daima yükseklerde taşıyacağız” dedi.

Kutlamalar gün boyu yapılan etkinliklerle devam etti.

Bu haber toplam 81 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.