VALİLİK OLAYI İNCELETTİ

12 Mayıs 2014 tarihinde HABER Gazetesi’nde çıkan “ Hayatı bin 500 liraya “ bağlı başlıklı haber üzerine Muğla Valiliği gerekli girişimleri başlattı. Sözkonusu ailenin ve hastanın durumunu Milas Kaymakamlığı ve Milas...

VALİLİK OLAYI İNCELETTİ

12 Mayıs 2014 tarihinde HABER Gazetesi’nde çıkan “ Hayatı bin 500 liraya “ bağlı başlıklı haber üzerine Muğla Valiliği gerekli girişimleri başlattı. Sözkonusu ailenin ve hastanın durumunu Milas Kaymakamlığı ve Milas İlçe Sağlık Müdürlüğü’ne inceleten Muğla Valiliği, yazılı bir açıklama yaparak konu hakkında basını ve kamuoyunu bilgilendirdi.

Muğla Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamadı şu bilgiler verildi:

“11.05.2014 tarihinde Haberler.Com internet haber sitesinde ve bazı basın yayın kuruluşlarında “Hayatı bin beş yüz liraya bağlı” başlığı ile yayımlanan haberde bahsi geçen konular Valiliğimizce Milas Kaymakamlığı ve Milas İlçe Sağlık Müdürlüğüne inceletilmiştir. Yapılan inceleme neticesinde;

Milas İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından 12 Mayıs 2014 tarihinde haberde adı geçen Hakan Kalem isimli vatandaşla görüşme yapılmıştır. 1987 doğumlu Hakan Kalem’in Kastamonu nüfusuna kayıtlı olduğu, ailesi ve kendisinin İstanbul’da ikamet ettikleri öğrenilmiştir. Yaz aylarında Aydın, Muğla ve Konya illerinde mantar toplamaya gelen ailenin, 9 gün önce salep ve mantar toplamak amacıyla Milas’a geldikleri ve 1 hafta içinde de Konya’ya göç edecekleri bilgisi alınmıştır.

Yapılan araştırma sonucunda;  temin edilemediği belirtilen Velbe isimli ilacın 2006 yılında ruhsatının iptal edildiği ve üretilmediği, “Üreticisi bulunmayan ilaç” kapsamında olduğu, “Vinko” isimli ilacın adı geçen ilacın muadili olduğu ve SGK tarafından karşılandığı, Naturalan isimli ilacın ise prokarbazin içerdiği ve kemoterapiye yardımcı olarak kullanıldığı ancak uzun yıllardan beri piyasada bulunmadığı, bazı yabancı internet sitelerinde ilacın satıldığı bunun da güvenli olmadığı düşünüldüğü, “Temadol Kapsül” ün bu ilacın muadili olduğu ve SGK tarafından karşılandığı sonucuna ulaşılmıştır.

Ayrıca 06 Mayıs 2014 tarihinde Bodrum Devlet Hastanesi Dahiliye Polikliniği’nden Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine sevki mevcut olduğu görüldüğünden, hastaneye gidebilmesi için 09 Mayıs 2014 tarihinde Hakan Kalem adına 200 lira nakdi yardım yapılmıştır.”

Bu haber toplam 86 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.