Vali Tavlı Kültür Varlıkları Hakkında Bilgi Aldı

Vali Orhan Tavlı, Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü’nün çalışmalarını yerinde inceledi.Muğla Valisi Orhan Tavlı, Muğla Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü’nü ziyaret ederek,...

Vali Tavlı Kültür Varlıkları Hakkında Bilgi Aldı

Vali Orhan Tavlı, Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü’nün çalışmalarını yerinde inceledi.

Muğla Valisi Orhan Tavlı, Muğla Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü’nü ziyaret ederek, yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Vali Orhan Tavlı, Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdür Vekili Ali İşbilir’den kurumun personel durumu, kentsel sit, tescilli sit alanları, korunması gerekli taşınmaz kültür varlıkları, Bodrum Kalesi restorasyon projesi, Datça Reşadiye Cami restorasyon projesi, Bodrum Zeki Müren Müzesi restorasyon projesi, Milas Çomakdağ Mahallesinde yürütülen çalışmalar, kentsel tasarım projeleri, çevre düzenleme projeleri, tescil edilen kültür varlıkları, devam eden restorasyon ve restitüsyon projeleri hakkında bilgi aldı.

Muğla ili genelinde Bin 100 anıt, 2 Bin 450 sit alanı ve 3 Bin 900 tescilli yapının bulunduğu belirtildi.

Vali Orhan Tavlı, “Muğla’mızın tarihsel ve kültürel anlamda çok zengin bir yapıya sahip olduğunu biliyoruz. İlimizdeki tarihsel geçmişin ve eşsiz eserlerin sağlıklı bir şekilde korunması, devamlılıklarının sağlanması ve gelecek kuşakları aktarılması konusunda Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğümüzce önemli çalışmalar gerçekleştiriyor. Valilik olarak bu çalışmaları önemsiyor ve her zaman destekliyoruz. “ dedi.

Bu haber toplam 341 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.