Vali, Şehit adını taşıyan okulları ziyaret ediyor

Muğla Valisi Amir Çiçek, 15 Temmuz’da Demokrasi Şehidi olan Sümer Deniz’in adının verildiği Sümer Deniz Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’ni ziyaret etti.Okul ziyaretinde Vali Çiçek’e, Muğla Milletvekilleri Hasan Özyer ve...

Vali, Şehit adını taşıyan okulları ziyaret ediyor

Muğla Valisi Amir Çiçek, 15 Temmuz’da Demokrasi Şehidi olan Sümer Deniz’in adının verildiği Sümer Deniz Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’ni ziyaret etti.

Okul ziyaretinde Vali Çiçek’e, Muğla Milletvekilleri Hasan Özyer ve Nihat Öztürk, Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci ve ilçe protokolü eşlik etti.

Düzenlenen törende saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Şehit Sümer Deniz’in özgeçmişi okundu.

Okulda yaptığı konuşmada vatanına, milletine bağlı, liyakat sahibi, mesleği olan nesillerin yetiştirilmesinin önemine işaret eden Muğla Milletvekili Hasan Özyer; “Demokrasinin ve bağımsızlığın bedelini çok ödedik. Belki bundan sonrada çok ödeyeceğiz. Ama şunu iyi bilmelisiniz ki sevgili öğrenciler artık dünyada rekabet bilimle teknolojiyle oluyor. Güçlü olmak, bu ülkede bağımsız olmak istiyorsak mutlaka eğitimde de belli bir kaliteyi yakalayıp dünya ile rekabet etmeliyiz. Bu konuda gençlere çok büyük görev düşüyor. Bilhassa kızlarımız daha iyi eğitim alarak evlatlarını daha başarılı şekilde yetiştirmeli. En önemlisi düşüncesi hür, vicdanı hür, inancı hür nesiller yetiştirmek. Atatürk’ün hedef gösterdiği muasır medeniyetler seviyesine ancak bu şekilde çıkabiliriz” dedi.

Konuşmasında 15 Temmuz gecesinden herkesin ders alması gerektiğini söyleyen Vali Çiçek ise, tekrar aynı hataların olmaması için öncelikle veliler, öğretmenler ve yöneticilerin 15 Temmuz’u iyi okuyup anlaması gerektiğini vurguladı.

Fethiye’de eğitim konusunda yatırımların hızla yapıldığını aktaran Vali Çiçek, şunları kaydetti:

“Gençlerimiz öğretmenlerimize emanet. Öğretmenlerimiz sevilen, sayılan, emanetine sahip çıkan bireyler olmalı. Öğretmenlerimiz, çocuklarımızı araştırmacı, hoşgörülü, bilgiyi hayata geçiren, vatanını seven, Türkiye sevdalısı öğrenciler olarak yetiştirecek. Öğrencilerimiz ise, güçlü olmak için bilgili olacak. Bilgili olmak bu sıralardan geçer. Vatanını, milletini, bayrağını ve herkesi seven birey olacaksınız. Okulunuza demokrasi şehidimizin ismi verildi. Şehidimiz burada sizlerle yaşayacaktır. Eğitim öğretim sürecinde hepinize başarılar diliyorum.”

Konuşmaların ardından Vali Çiçek ve heyet okulu gezerek incelemelerde bulundu.

Bu haber toplam 60 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.