Vali Şahin Sevgi Evleri’ni ziyaret etti

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından başlatılan ‘Sevgi Evleri’ projesi kapsamında Muğla’daki yaklaşık 60 çocuk Muğla’nın muhtelif semtlerinde kiralanan 10 Sevgi Evi’ne yerleştirilmeye başlandı.‘Sevgi Evi’...

Vali Şahin Sevgi Evleri’ni ziyaret etti

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından başlatılan ‘Sevgi Evleri’ projesi kapsamında Muğla’daki yaklaşık 60 çocuk Muğla’nın muhtelif semtlerinde kiralanan 10 Sevgi Evi’ne yerleştirilmeye başlandı.

‘Sevgi Evi’ projesi kapsamında Muğla İl Özel İdare Müdürlüğü’ne bağlı Muğla EL Sanatları (MELSA) şirketi, sosyal sorumluluk projesi kapsamında il merkezinde kiralanan 10 evi kiralayarak hayırseverlerin de katkıları ile evler tüm tefrişatları ile donatıldı. MELSA şirketi tarafından yaklaşık 400 bin liraya mal olan ‘Sevgi Ev’lerinde 4-6 yaş gruplarından başlayarak yaş ve cinsiyet ayrımı yapılarak evlere yerleştirilecek. Mayıs ayında Sosyal Hizmetler Çocuk Yuvasında kalan tüm çocukların Sevgi evlerine yerleştirilerek aile ortamında yaşamlarını sürmeleri sağlanacak ve çocukların kaldığı bina Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü hizmet binası olarak hizmet verecek.

Tüm tefrişatı döşenen Sevgi Evi’nde incelemelerde bululan Muğla Valisi Fatih Şahin, Sevgi Evleri’ni ilk defa gezme fırsatı bulduğunu belirterek, “Valilik olarak önemli çok önem verdiğimiz bir proje. Bize emanet edilen kimsesiz, öksüz ve yetim çocuklarımız var. Bunlara zaten toplum olarak en üst düzeyde değer veriyoruz, ilgileniyoruz ve alaka gösteriyoruz” dedi.

Vali Şahin, Muğla’daki çocuk yuvasında 60 çocuğun barındığını kaydederek, “Bu projeyle çocuklarımızın daha önce barındığı bu binayı tamamen kapatmak istiyoruz. Yurt ortamındaki çocuklarımız artık ev ortamında kalacak. Merkez ve İlçelerimizdeki evlere çocuklarımızı geçirerek Türkiye’de bir ilk olarak çocuk yuvasının kapanış törenini yapacağız. Ev ortamlarında hem sayının düşük olmasıyla birebir ilgilenmek daha kolay olacak, hem de Mahalle ve komşularla temas halinde olacaklar. Kendilerinin farklı bir yerde farklı insanlar olduğunun kanaatinden çıkıp biz de bu toplumun bir ferdiyiz, biz de mahallenin bir parçasıyız hissini onlara yaşatmak istiyoruz. Bu bir toplumsal vazifedir ” dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Akkuzu ise 1 Ocak 2013 tarihinde 5 olan çocuk evi sayısının 10’a yükseldiğini söyleyerek, “Bu evlerin 4’ü Fethiye’de, 2’si Kavaklıdere’de, 4’ü de il merkezinde hizmet vermektedir. Çocuk evlerimizde kalan çocuk sayısı 54’tür. Çocuk yuvasında halan 57 çocuk korunma ve bakım altında bulunmaktadır. Söz konusu kuruluşta kalan çocuklarımızın da çocuk evlerine taşınması için MELSA şirketi ile protokol yapılmış olup, şirket yönetimince evlerin her türlü tefrişat ve kira ücretlerinin ödenmektedir. Bu amaçla ilimizde 10 çocuk evi daha açılması planlamış olup bugün itibariyle il merkezinde 6, Fethiye’de 1 ev kiralandı. Ayrıca 2 lojman ve açılış işlemleri için Bakanlığımız Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğüne dosyalar gönderildi. Böylelikle çocuk yuvasında koğuş bakımı sisteminde kalan tüm çocuklarımız koruyucu aile-evlat edinme ve çocuk evleri hizmet modellerinden yararlanabilecekler” dedi.

Bu haber toplam 61 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.