Vali halkın arasında

İlçeleri ziyaret ederek yerel yöneticiler, sivil toplum kuruluşları ve muhtarlarla bir araya gelen Muğla Valisi Amir Çiçek, ilçelerin sorunlarını dinliyor ve çözüm üretiyor. Gittiği her ilçede özellikle vatandaşlar tarafından...

Vali halkın arasında

İlçeleri ziyaret ederek yerel yöneticiler, sivil toplum kuruluşları ve muhtarlarla bir araya gelen Muğla Valisi Amir Çiçek, ilçelerin sorunlarını dinliyor ve çözüm üretiyor. Gittiği her ilçede özellikle vatandaşlar tarafından yoğun ilgi ile karşılaşan Vali Çiçek, her yerde vatandaşlarla iç içe oluyor, sorun ve taleplerini birinci ağızdın dinliyor hatta vatandaşların evlerine misafir oluyor.

İlçe ziyaretlerini aralıksız olarak sürdüren Muğla Valisi Amir Çiçek, yerel yöneticiler ve sivil toplum kuruluşları, meslek odaları temsilcileri ile bir araya gelerek ilçenin sorunlarını dinliyor ve çözüm üretiyor.

Her ilçede resmi görüşmeler ve incelemelerini tamamlayan Vali Çiçek, daha sonra halkın arasına karışarak vatandaşlarla bir araya geliyor, halkın sorun ve isteklerini de birinci ağızdan dinliyor. Vali Çiçek, sık sık da vatandaşların evlerine misafir oluyor. Valinin bu yaklaşımı vatandaşlar tarafından da büyük bir ilgi ve övgü ile karşılanıyor.

Vali Amir Çiçek, bir dizi ziyaret ve incelemede bulunmak üzere gittiği Datça’da da resmi temaslarını tamamladıktan sonra bazı vatandaşları da evlerinde ziyaret etti.

Vali Çiçek’e İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Kurmay Albay Halil Çelik, Vali Yardımcısı Fatih Ürkmezer, Datça Kaymakamı Hamdi Üncü, İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, Datça Sosyal Yardımlaşma Vakfı Müdürü Deniz Arkalı eşlik etti.

Heyet ilk olarak, Datça Mahallesi’nde oturan 77 yaşındaki Turgut Kantarlı ve eşi 75 yaşındaki Hatice Kantarlı’yı ziyaret ederek, çiftle bir süre sohbet etti.

Ziyaretin ardından mahalle kahvesine de uğrayan heyet kahveci Orhan Karadağlı’nın “Orhan’ın Kahvesi” adlı kahvehanesinde bir süre oturarak vatandaşlarla sohbet etti.

Vali Çiçek ve beraberindekiler daha sonra Hızırşah Mahallesi'nde oturan 50 yaşındaki engelli Ahmet Akkuş ile onun bakımını üstlenen 84 yaşındaki annesi Zeliha Akkuş'un birlikte yaşadığı evi ziyaret etti. Anne ve oğlu ile bir süre sohbet eden Vali Çiçek, aileye devletin her zaman yanlarında olduğunu söyledi.

Yine Hızırşah Mahallesi’nde oturan bir aileyi ziyaret eden heyet, 81 yaşındaki Mehmet Pullu, 77 yaşındaki Fatma Pullu,  engelli kızları Fatma Pullu ve sağlık sorunları olan Cansever Pullu’nun durumları hakkında kendilerinden bilgi aldı.

Ziyaretlerden sonra yaptığı açıklamada 1,5 ay sürecek sosyal bir proje başlattıklarını söyleyen Vali Çiçek, bu kapsamda bütün ilçelerde vatandaşları ziyaret etmeyi planladığını belirtti.

Muğla genelinde sosyal kaynaşmayı sağlama amacıyla yola çıktıklarını belirten Vali Çiçek, “Vatandaş, devletini ocağında görsün istiyoruz. Vali olarak, bu konuda üzerimize düşen görevi yerine getirmeye çalışıyoruz. Vatandaşımız devlet nerede demesin. Vatandaş, devletin onun evinde minderinde oturduğunu, onun hal hatırını sorduğunu, onunla beraber olduğunu görsün. Kaymakam, komutan, belediye başkanı, emniyet müdürü, diğer müdürlerimiz de bunu yapacak. Kaynaşma ve sosyal birliktelik böyle sağlanır. Enerji böyle toplanır, sinerji bu şekilde oluşturulur. Irk, dil, din, ideoloji, kültür, düşünce farkları ne olursa olsun vatandaşımızı ayırt etmeden birlikteliği sağlamak bizim görevimiz. Önemli olan bir olabilmek” ifadelerini kullandı.

Aile ziyaretlerinin ardından Hızırşah Mahallesi’nde bulunan kahvehanede vatandaşlarla da bir araya gelen Vali Çiçek, mahallenin sorunlarını onlardan dinleyerek, çözüm üretilmesi konusunda ilgili birimlere talimat verdi.

Bu haber toplam 83 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.