Vali Güvençer’e sağlık brifingi

Son kararname ile Bingöl’den Muğla Valiliği’ne atanan Vali Mustafa Hakan Güvençer İl Sağlık Müdürlüğü’nde düzenlenen toplantı da Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin’den brifing aldı.Toplantıda ilimizde hizmet veren sağlık...

Vali Güvençer’e sağlık brifingi

Son kararname ile Bingöl’den Muğla Valiliği’ne atanan Vali Mustafa Hakan Güvençer İl Sağlık Müdürlüğü’nde düzenlenen toplantı da Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin’den brifing aldı.

Toplantıda ilimizde hizmet veren sağlık kurumu yöneticileri ile tanışan Vali Güvençer, toplantıya katılan personellere hitap etti.

Vatandaşların birer müşteri olarak düşünülmemesi gerektiğini vurgulayan Vali Güvençer, “Biz kamu görevlileri olarak kamu kurumunu temsil ediyoruz. Vatandaşlar, öncelikle insan sonrada Türkiye Cumhuriyet’in bir vatandaşı oldukları için bizden en iyi hizmeti almaya sonuna kadar layıklar. Bu yüzden onlara bizim en iyi hizmeti sunmamız gerekiyor. Bu konuda aksamalar olabilir. Bunu çözmek hepimizin ortak görevi.” diye konuştu.

Toplumun tüm katmanlarında hizmet alma konusunda insanları mutsuz edecek konuların olduğunu ifade eden Vali Güvençer, “Gerek kurumsal gerekse teknik ve mali anlamda son yıllarda Sağlık Bakanlığı’na bağlı kamu sağlık kuruluşlarının yapılarında sıçrama diyebileceğim güzel gelişmeler, olumlu adımlar atılmış olması hasta ve hasta yakınlarının memnuniyetini üst seviyeye çekti. Yine de bizim en fazla yapmamız gereken şey hasta ve hasta yakınlarının sağlık kurumlarından mutlu ayrılmasını sağlamak.” dedi.

Öncelik olarak kurumsal yapının  oturtması gerektiğine değinen Vali Güvençer, “Bütün çalışanlarımızı bu kurum bir parçası olarak düşünmeliyiz. Teknik alt yapımız ne kadar kuvvetli olursa olsun, finansal sorunlarımız her geçen gün ne kadar azalırsa azalsın yetkinliğimiz ne kadar artarsa atsın özellikle sağlık kurumlarında insan faktörünü önceliğimiz olarak belirlemeliyiz. Birinci görevimiz birbirimizi tanımak ve anlamak olmalı. Bu duygu ve düşüncelerle bütün sağlık personelimize yaptıkları bu kutsal hizmetten dolayı teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Daha sonra İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin, Vali Güvençer’e ilimizde hizmet veren sağlık kurumları ve personelinin sayısal durumu ile ilgili bilgi verdi.

Toplantıda sağlıktan sorumlu Vali Yardımcısı Dr. Mestan Yayman, İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin, Halk Sağlığı İl Müdürü Mustafa Nuri Ceyhan, İl Kamu Hastaneleri Birliği Tıbbi Hizmetler Başkanı Uz. Dr. Hasan Kaya, merkez ve ilçe devlet hastanelerinin başhekimleri, şube müdürleri ve personeller hazır bulundu.

Bu haber toplam 46 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.