Vali, Gazi ile yakından ilgilendi

Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer, bazı inceleme ve ziyaretlerde bulunmak için gittiği Yatağan’ın Bencik beldesinde yaşayan Kore Gazisi Kemal Kaya ile yakından ilgilendi.1950-1953 tarihleri arasında Kuzey Kore ile Güney Kore...

Vali, Gazi ile yakından ilgilendi

Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer, bazı inceleme ve ziyaretlerde bulunmak için gittiği Yatağan’ın Bencik beldesinde yaşayan Kore Gazisi Kemal Kaya ile yakından ilgilendi.

1950-1953 tarihleri arasında Kuzey Kore ile Güney Kore arasındaki savaşa asker gönderen ve NATO’ya dahil olan Türkiye bu savaşta 741 Türk askerini şehit vermişti. Kore savaşına katılan ve halen hayatta olan Kore Gazilerinin sayısı her gecen gün azalırken, bunlardan 85 yaşındaki Yatağan’ın Bencik beldesinde oturan Kemal Kaya beldeyi ziyaret eden Vali Mustafa Hakan Güvençer’i karşıladı.

Kore Gazisini ayakta ve kendisini karşılaması karşısında duygulanan Vali Güvençer, Kore Gazisi Kaya ile yakından ilgilendi. Kore Gazisi Kaya’dan bilgi alan Vali Güvençer, “Şehitlik ve gazilik mertebesi Türk halkının gözünde kutsal bir mertebedir. Kemal Kaya büyüğümüz Allah uzun ömür versin 85 yaşında ve maşallah sağlığı yerinde” dedi.

Bencik Ortaokulunda düzenlenen tören esnasında Kore Gazisinin yanından hiç ayırmayan Vali Güvençer, beldeden ayrılırken gazinin elini öperek ayrıldı.

Bu haber toplam 67 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.