Vali Çiçek: Vatandaşın hizmetkarıyız

Muğla Valisi Amir Çiçek, İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü tarafından Valilik 75. Yıl Toplantı Salonunda düzenlenen “İlçe Nüfus Müdürleri 2014 Yılı Hizmet İçi Eğitim Semineri”ne katıldı.Toplantıda Vali Yardımcısı...

Vali Çiçek: Vatandaşın hizmetkarıyız

Muğla Valisi Amir Çiçek, İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü tarafından Valilik 75. Yıl Toplantı Salonunda düzenlenen “İlçe Nüfus Müdürleri 2014 Yılı Hizmet İçi Eğitim Semineri”ne katıldı.

Toplantıda Vali Yardımcısı Salih Gürhan, İl Nüfus  ve Vatandaşlık Müdürü Ayşe Serap Güney ve ilçe müdürleri hazır bulundu.

Toplantıda yaptığı açıklamada vatandaş odaklı hizmet anlayışını benimsediğini belirten Vali Çiçek, nüfus ve vatandaşlık işlerinde vatandaşın hizmete daha kolay erişimini sağlanması için gerekenlerin yapıldığını ve bu konuda çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Merkezi Nüfus İdare Sistemi (MERNİS)’nin hayata geçmesi ile birlikte daha önceden çok zor şartlarda manuel olarak yapılan nüfus hizmetlerinin vatandaş odaklı hizmete dönüştüğünü ifade eden Vali Çiçek: “ Son yıllarda kamu hizmetinde yapılan vatandaş odaklı hizmetteki değişim ilk önce nüfus idarelerinde yapıldı. MERNİS Projesi ile teknoloji kullanılarak nüfus işlemlerinde köklü bir değişiklik yapıldı. Böylelikle vatandaşa daha hızlı, kolay ve kaliteli hizmet sunuldu.”  ifadelerini kullandı.

Teknolojinin hizmeti kolaylaştırdığını ama hizmeti en iyi yapan o teknolojiyi kullanan insanın davranışı olduğunu söyleyen Vali Çiçek: “Hizmet;  hizmeti yapan kişinin hizmeti alan insana olan bakışı, davranışı ve sevgisi ile değişir.  O nedenle vatandaşa davranış çok önemli. Devlet memurları devamlı güler yüzlüdür ve vatandaşın hizmetkarıdır. Bizde bu anlayışla çalışacağız. İnsanların teşekkür etmesini sağlamalı, hizmeti en iyi şekilde yapmalıyız. Vatandaşa hizmeti eşit bir şekilde yapmalıyız. Muğla’da adil davranış hakim olsun.” diye konuştu.

Vali Çiçek’in konuşmasının ardından İl Nüfus  ve Vatandaşlık Müdürü Ayşe Serap Güney tarafından ilçe müdürlerine eğitim verildi.

Bu haber toplam 67 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.