Vali Çiçek, üniversiteli gençlerle buluştu

Muğla Valisi Amir Çiçek Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen kariyer günlerinde öğrencilerle buluştu.Programa Muğla Valisi Amir Çiçek, Muğla Sıtkı...

Vali Çiçek, üniversiteli gençlerle buluştu

Muğla Valisi Amir Çiçek Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen kariyer günlerinde öğrencilerle buluştu.

Programa Muğla Valisi Amir Çiçek, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Bayram Coşkun, Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Göktaş, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ozan Bahar, Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sebahattin Çevikbaş, Bölüm Başkanları, İş Kur İl Müdürü İlyas Sarıyerli, Kosgeb Müdürü Gökhan Akaydın, İş adamı Yücel Okutur ile çok sayıda öğrenci katıldı.

1979 yılındaki şartlarda üniversitede eğitim aldığını o günden bu günlere pek çok imkanın öğrencilere sunulduğunu belirten Vali Çiçek, “Memleket ve insan sevdalısı olarak ülkemizin birçok yerinde öğretmenlik, kaymakamlık, valilik yaptım. Görev yaptığım yere katkı sağlamak, gönüllere girmek için çaba sarf ettim. Amacımız, ülkemizin en ücra yerine kadar vatandaşlarımıza hizmet etmektir. Gençler size tavsiyem okullarınızı bitirdikten sonra hangi mesleği yaparsanız yapın içinizdeki insan sevgisi ile farklılıkları zenginlik sayan hizmet anlayışı ile hareket edin. Önemli olan vatandaşımızın memnuniyetini ve huzurunu sağlamaktır” dedi.

Kariyer planlamasında hedefleri belirleyip, hedeflerin gerçekleşmesi doğrultusunda hareket edilmesi gerektiğinin önemini vurgulayan Vali Çiçek “Sizler de bu çağlarda hedeflerinizi belirleyin ve peşinden gidin. Karşılaşacağınız zorlukları aşmanın en önemli şartı inanmaktır. Yolunuzda moralinizi bozmadan, inanarak yürümelisiniz. Ümitsiz olmayın. Gelişen ve sürekli değişen bir zamandayız. Bu yüzden değişime açık olmalı, hedeflerimiz için gereken donanımı kazanmalısınız.” diyerek konuşmasını tamamladı.

Vali Amir Çiçek ve beraberindeki heyet İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesine kurulan stantları inceledi.

Bu haber toplam 84 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.