Vali Çiçek: Turizm sevdadır, sevgidir

Turizm Haftası kutlama etkinlikleri kapsamında düzenlenen törende konuşan Muğla Valisi Amir Çiçek, turizmin bir sevda ve sevgi olduğunu vurgulayarak, uygulanabilen bir turizm anlayışı ile hareket ettiklerini söyledi.15-22 Nisan...

Vali Çiçek: Turizm sevdadır, sevgidir

Turizm Haftası kutlama etkinlikleri kapsamında düzenlenen törende konuşan Muğla Valisi Amir Çiçek, turizmin bir sevda ve sevgi olduğunu vurgulayarak, uygulanabilen bir turizm anlayışı ile hareket ettiklerini söyledi.

15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası etkinlikleri Muğla’da başladı. Muğla’da Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından yürütülen kutlama programı kapsamında Müze Müdürlüğü meydanında düzenlenen törende değişik etkinlikler gerçekleşti. Etkinliğe Vali Amir Çiçek, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Halil Çelik, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Cumhur Çoban, Menteşe Kaymakamı Zeki Arslan ve kamu kurum müdürleri ile Sivil toplum kuruluşlarının yönetici ve temsilcileri katıldı.

Turizm haftası etkinliği yürüyüş korteji ile başladı. İL Kültür Turizm müdürlüğü hizmet binası önünde başlayan yürüyüş Müze Müdürlüğü önünde sona erdi. Yürüyüş esnasında Muğla Yörük Obaları Derneği üyeleri gösteri sunarken, Müze Müdürlüğü önünde düzenlenen törende konuşan Vali Amir Çiçek, “Muğla turizmde çok önemli bir yerde. Turizm iyi kullanılabilirse, iyi değerlendirilebilirse 365 gün içinde çeşitli faaliyetlerin yapılabileceği bir sektör. Bu sektörün içinde sadece işletmeler yok, yerel yönetimler, kamu görevlileri, bakanlığımızın il ve ilçelerdeki görevlileri, geçimini bu sektörden direkt veya dolaylı olarak sağlayan herkese bir görev düşüyor. Biz turizmi sürdürülebilir bir turizm anlayışı içinde sunmak istiyoruz. Stratejilerimizi bunun üzerine. Alternatif turizm dediğimiz, söylenen değil, uygulanabilen bir turizm olarak her alanda el attık. Turizm bir sevda işidir, sevme işidir. Turizm, insanlar arasındaki ilişkiyi çok iyi kurabilen, medeniyetleri buluşturabilen, coğrafyayı iyi tanıtabilen, yiyeceğini, değerlerini ve kendi özelliklerini kendisinin iyi bilip, başkasına iyi servis yapabilen bir sektörün unsurları ile ortaya çıkar. Muğla’da her ilçemizin kendine özgü ayrı ayrı destinasyonları var. Denizi kumsalı oymayan ilçelerimizin doğası, tarihi ve ören yerleri var. Bu faktörler Muğla’yı gelecekte Türkiye’de çok iyi konumlara taşıyacak. Yete ki ayağımıza gelen fırsatları olumlu yönde değerlendirmesini bilelim” dedi.

Turizm Haftası kutlamaları kapsamında Muğla Yörük Obaları Derneği erkek ve kadın ekipleri, Dalaman Yörük Obaları Derneği Başkanı ve Muğla Büyükşehir Belediyesi modern dans ekibi gösteri sundu. Son olarak Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Türk Halk Müziği korusu sevilen yöre türkülerini seslendirdi.

Bu haber toplam 67 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.