Vali Çiçek, eğitim brifingi aldı

Muğla Valisi Amir Çiçek İl Milli Eğitim Müdürü Tamer Kırbaç’tan brifing aldı.Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren yöneticilerle ile tanışan Vali Çiçek, müdürlük binasındaki odaları tek tek gezerek personelle...

Vali Çiçek, eğitim brifingi aldı

Muğla Valisi Amir Çiçek İl Milli Eğitim Müdürü Tamer Kırbaç’tan brifing aldı.Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren yöneticilerle ile tanışan Vali Çiçek, müdürlük binasındaki odaları tek tek gezerek personelle tanıştı.

Toplantıda eğitimin önemine değinen ve yapılması gereken çalışmaların üstünde duran Vali Çiçek: “Mümkün mertebe ilimizde açık kadro bırakmayacağız. Okullarda sorumlu bir yönetici olacak. Süreklilik bizde esastır. Okullarımız yöneticisiz kalmamalı. Diğer yandan okul öncesi eğitim gerçekten çok önemli. Velilere bu bilinci aşılamalı, bilinçlendirme çalışmalarına devam etmeliyiz. Bu konuda çalışmalarımızı hızlandıralım.  Okullaşma oranlarını artıralım. Eğitimdeki verimliliği nasıl artırırız onu düşüneceğiz.  Eğitim alması gereken kim varsa onları eğitim şemsiyesi altına almalı, mümkün mertebe şemsiyemizi geniş tutmalıyız. Gerekiyorsa tarım işçisi olarak ilimize gelen ailelerin bulunduğu yerlerde çocukları eğitime dahil edebileceğimiz proje geliştireceğiz. Amacımız eğitimden kimseyi mahrum etmemek. Çocuklarımızı temel eğitim hakkından mahrum edemeyiz. Eğitim alamayan bir çocuk toplam kaliteyi düşürür ve sağlıklı bir toplumun gelişmesini engeller.” ifadelerini kullandı.

Öğrencilerin yeteneği ve kapasitesine göre onlara yön verilmesi gerektiğine dikkat çeken Vali Çiçek: “Meslek liselerini yaygınlaştırmalıyız. Ara elemana çok ihtiyacımız var. Eğitim kişiye en kısa zamanda iş sağlamalı aynı zamanda da kişiliğini geliştirmeli.  Ezberci değil araştıran, sorgulayan, yeni şeyler icat eden çocuklar yetişmeliyiz. Çocuklarımıza  imkan yaratalım. Çocuk hangi alanda iyiyse aileleri ona yönlendirelim. Kariyer günleri hazırlatalım. Vali, kaymakam, hakim, öğretmen, gazeteci gibi meslek sahibi kişilerle öğrencileri bu proğram çerçevesinde buluşturalım.

Engellilerin eğitimini de göz önünde bulundurulacağını söyleyen Vali Çiçek sözlerine şu şekilde devam etti: “Rehberlik Araştırma Merkezleri gençlerimizin psikolojik sıkıntılarına rehberlik yapacak projeler geliştirmeli. Son zamanlarda gündemde olan uyuşturucu madde gibi kötü alışkanlıklara karşı gençlerimize uyarılarda bulunmamız; ailelere, öğretmenlere, öğrencilere yönelik kişisel gelişim seminerleri vermemiz gerekir. Uzmanlarımız bilgilerini paylaşsın. Bunları yaparsak eğitimde kaliteyi arttırırız.”

Eğitimin daha etkin ve sürdürülebilir yapılması halinde eğitimde kalitenin artacağını vurgulayan Vali Çiçek: “Projelerde gönüllülük önemli. Milli eğitim camiasında proje kabiliyeti olan arkadaşları tespit edelim. Dünyadaki gelişmeleri yakından takip edelim. Kurumlar, bakanlıklar, sivil toplum kuruluşları projelerde paydaş olsun. Projeler nitelikli olsun, farkındalık yaratsın. Ekibimiz dinamik , nitelikli olsun.” dedi.

Değerlere önem verilmesi gerektiğine dikkat çeken Vali Çiçek sözlerine şu şekilde devam etti: “ Eğer kişi değerlerini bilmezse görmezse geleceği karanlık olur. Tarih,  saygı ve sevgi, geçmiş, örf ve adet bunların hepsi çok önemli. Eğer ailede çocuk saygıyı ve değerlerini öğrenmezse okulda bu sorun olur. Bireyi mutlu edeceksin ki toplum huzurlu olsun. Bu işi hep birlikte yapacağız. Yaparken de iddialı olalım. Ayağımızı yere sağlam basalım.

Daha sonra İl Milli Eğitim Müdürü Tamer Kırbaç, Vali Çiçek’e Muğla eğitimi hakkında bilgi verdi.

Toplantıda Milli Eğitimden Sorumlu Vali Yardımcısı Fethi Özdemir, İl Milli Eğitim Müdürü Tamer Kırbaç ve şube müdürleri hazır bulundu.

Bu haber toplam 108 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.