Vali Çiçek, Alternatif pisti açtı

Muğla Valisi Amir Çiçek, Fethiye ilçesinde Babadağ’da yapılan alternatif yamaç paraşütü pistinin açılışını yaptı.Muğla bölgesinin doğal güzelliğin yanı sıra ülke ekonomisine de katkı sunan değerlere sahip olduğunu...

Vali Çiçek, Alternatif pisti açtı

Muğla Valisi Amir Çiçek, Fethiye ilçesinde Babadağ’da yapılan alternatif yamaç paraşütü pistinin açılışını yaptı.

Muğla bölgesinin doğal güzelliğin yanı sıra ülke ekonomisine de katkı sunan değerlere sahip olduğunu söyleyen Vali Amir Çiçek: "Turizme yönelik çalışmalar başarıyla sonuçlanıyor. Önemli olan Muğla’nın ve Fethiye’nin potansiyelini en iyi şekilde değerlendirebilmemiz. Güneşi, tarihi ve doğası iyi olan bir yerde turizm faaliyeti 12 ay yapılmalı. Bu kapsamda daha öncede belli projeler yapılmış. Bizde Muğla valiliği, kaymakamlar, sivil toplum kuruluşları ve belediye başkanları olarak bu değerleri en iyi şekilde ekonomiye katmak için çalışmalar yapacağız. En son aldığım rakamlara göre bu yıl Muğla’ya 3 milyon 250 binin üzerinde turist gelmiş. Bunun parasal mali katkısı da yaklaşık 4 milyon dolar. Bizler bu rakamların her yıl artması için çabalamalıyız. ” dedi.Bölgenin turizmde kalkınması için gayret sarf edildiğini belirten Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık: " Bu pist ile beraber 5 tane kullanılabilir pist var. Babadağ’da 3 yıl önce 40 bin olan uçuş sayısı bu yıl 90 bini aştı. Yürütülen çabalar, gayretler sonucu hissedilir bir başarı gösterilerek rakamlar ciddi boyuta ulaştı. Bin 200 rakımlı pist yamaç paraşütü yapanlar için kışında faaliyet gösterme imkânı sağlıyor.” ifadelerini kullandı.

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Akif Arıcan ise: "Rotamız Babadağ Projesi, Güney Ege Kalkınma Ajansı’nın 2013 yılında yürüttüğü Alternatif Turizm Mali Destek Programı kapsamında 742 bin 382 TL hibe desteği aldı. Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın 247 bin 460 TL katkı sağladığı proje kapsamında, havanın bulutlandığı ve zirveden uçuş yapılamadığı dönemlerde yamaç paraşütü uçuşlarının devam edebilmesi amacıyla, 1200 metre kotunda bir pist ve Fethiye Orman İşletme Müdürlüğü’nün yol şebekesi çalışmaları ile pistin yanından geçen orman yangın yolu açıldı." diye konuştu.

GEKA Genel Sekreteri Süleyman Alata da, turizme önem verdiklerini alternatif turizm projelerini destekleyeceklerini söyleyerek: "Muğla’daki 15 projeden 5 tanesi Fethiye’de 4’ü de Babadağ’dadır. Bu bölgeye 1 milyon 200 TL civarında destek verdik." diye belirtti.

Bu haber toplam 143 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.