Uzun’dan adaylık açıklaması

Muğla Barosu Başkanı Avukat Cumhur Uzun, 2020 – 2022 Dönemi Baro seçimine yönelik sosyal medya hesabından adaylık açıklaması yaptı. Uzun, “Demokratik hak arama mücadelesine ara vermeden devam edebilmek için önümüzdeki dönemde...

Uzun’dan adaylık açıklaması

Muğla Barosu Başkanı Avukat Cumhur Uzun, 2020 – 2022 Dönemi Baro seçimine yönelik sosyal medya hesabından adaylık açıklaması yaptı. Uzun, “Demokratik hak arama mücadelesine ara vermeden devam edebilmek için önümüzdeki dönemde de görev talep ediyor, adaylığımı açıklıyorum” dedi.

Sinem Karakaya

Muğla Barosu Başkanı Avukat Cumhur Uzun, 2020 – 2022 Dönemi Baro seçimine yönelik adaylık açıklaması yaptı. “Demokratik hak arama mücadelesine ara vermeden devam edebilmek için önümüzdeki dönemde de görev talep ediyor, adaylığımı açıklıyorum” diyen Cumhur Uzun, açıklamayı sosyal medya hesabından yaptı.

Uzun, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Ülkemizde adalet ihtiyacının her geçen gün arttığı, adalete ulaşmanın ise daha da güçleştiği zor günler yaşıyoruz. Oysa devletin temeli, toplumun teminatı olan adalet, aynı zamanda kolay ulaşılabilir de olmalıdır. Adaleti güçlendirmek ve dağıtmak yerine, adalet güçlensin, toplum mutlu olsun diye çaba sarf eden baroların etkisini azaltmak, bölmek ve işlevsizleştirmek çabalarının yoğunlaştığını görüyoruz. Yurttaşın hak ve özgürlüklerinin etkin şekilde korunup savunulması için avukatlık mesleğine tanınan hakların, sanki avukatlara tanınmış birer ayrıcalık gibi takdimi ile daraltılması ve ortadan kaldırılmasına yönelik söylemlerin geliştirildiği; Atanmış yöneticilerin, yargı erkinin en üstünde yer alan yargı mensuplarına kararlarını eleştirmekten çok daha öte “hadi bakalım” diyecek kadar meydan okuyabildiği hukuksuzlukların yaşandığı günlerden geçiyoruz. İnsanımızın mutluluğunun temelinin demokratik hukuk devletinde olduğunu, hukukun üstün olduğu yerde yürütmenin yargıya meydan okuyamayacağını bilen biz avukatlar, dün olduğu gibi bu gün de hak ve hukuk mücadelesine durmaksızın devam edeceğiz. Bizim ve yurttaşlarımızın yaşam kaygıları yaşadığı salgın döneminde baskın bir kanun girişimi ile mesleğimizi etkisizleştirmek ve hak arama özgürlüğünü sınırlamak çabasıyla karşılaştık. Her ne kadar Avukatlık Kanununda değişiklikler öngören yasa tüm çabalara rağmen yasalaşmış ise de, buna dair mücadele henüz sona ermediği gibi, yasanın düzenlemesi kapsamında halen devam eden mücadelemiz bundan sonra da devam edecektir. İçinde baromuzun da bulunduğu barolarca yürütülen ve temelinde hukuku üstün kılma mücadelesi olan bu demokratik hak arama mücadelesine ara vermeden devam edebilmek ve başlatılan sürecin yurttaşın adaletle buluşmasına olanak verecek yere gelmesini sağlamak, bu uğurda mücadele etmek ve sürdürdüğümüz hizmetlere devam edebilmek için sizlerden önümüzdeki dönemde de görev talep ediyor, Muğla Barosu Başkanlığına aday olduğumu sizlerin bilgi ve takdirlerine saygıyla sunuyorum.”

Bu haber toplam 112 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.