Uyuşturucunun da sahtesini yaptılar

Zehir tacirlerinin Doğu ve Güneydoğu’daki operasyonlar sonrası uyuşturucu bulmakta zorlandıkları ve sahte esrar sattıkları ortaya çıktı. Zehir tacirlerini küçük bir kağıda yazılmış not eleverdi.Turizm sezonunda yabancı...

Uyuşturucunun da sahtesini yaptılar

Zehir tacirlerinin Doğu ve Güneydoğu’daki operasyonlar sonrası uyuşturucu bulmakta zorlandıkları ve sahte esrar sattıkları ortaya çıktı. Zehir tacirlerini küçük bir kağıda yazılmış not eleverdi.

Turizm sezonunda yabancı turistlere yönelik uyuşturucu ticareti yapan ve sokak satıcısı olarak tabir edilen iki kişi tutuklandı.

Uyuşturucu madde ticareti yapan ve sokak satıcısı olarak tabir edilen uyuşturucu tacirlerinin, eğlence mekânlarındaki hareketliliği fırsat bilerek piyasaya sürmek amacıyla Muğla’ya uyuşturucu madde ve uyuşturucu maddeye benzeyen toz madde getirdikleri, yabancı turistlere pazarlamaya çalıştıkları anlaşıldı. Uyuşturucu tacirlerinin, ellerindeki uyuşturucu madde yetersiz kalınca görünüm olarak uyuşturucu maddeye benzeyen toz maddeleri uyuşturucu madde diyerek turistlere pazarladıkları bilgisi alındı. Polis ve jandarma tarafından Doğu ve Güneydoğu illerinde yapılan son operasyonlarda ele geçirilen uyuşturucu maddenin hammaddesi olan milyonlarca hint keneviri ve satışa hazır toz esrar ele geçirildi. Uyuşturucu tacirlerinin Batı illerinde uyuşturucu bulmakta zorlanmaya başladığı öğrenildi. Toz esrar bulmakta zorlanan uyuşturucu tacirlerinin bu defa esrara benzer maddeleri özellikle yabancı turistlere satmaya çalıştığı ortaya çıktı.

Alınan bilgi üzerine sürdürülen çalışmalar neticesinde Marmaris’te düzenlenen iki operasyonda satışa hazır 11 parça halinde 41 gram esrar maddesi, uyuşturucu madde görünümünde 6 gram uyuşturucu madde ele geçirildi. Düzenlenen operasyonlarda 4 şüpheli gözaltına alındı.

İngilizce not eleverdi

Şüphelilerin yapılan üst aramalarında, küçük not kâğıtlarında turistlerin anlayabileceği ve iletişim kurmalarında yardımcı olan “half a gram, fifly lira - one gram face hundret lira- Helf=Yarım” ibareli küçük notlar ele geçirildi. Yakalanan şüpheliler “Uyuşturucu madde ticareti yapmak” suçundan adli makamlara sevk edilirken, olaylailgili yakalanan dört kişiden ikisi tutuklandı.

Bu haber toplam 82 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.