Ustalara Saygı Ses Yarışması sonuçlandı

Bodrum Belediyesi tarafından düzenlenen Ustalara Saygı Ulusal Türk Müziği Genç Yetenekler Ses Yarışması, Bodrum Kalesi'nde düzenlenen final gecesiyle sona erdi.Bodrum Belediyesi tarafından Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi...

Ustalara Saygı Ses Yarışması sonuçlandı

Bodrum Belediyesi tarafından düzenlenen Ustalara Saygı Ulusal Türk Müziği Genç Yetenekler Ses Yarışması, Bodrum Kalesi'nde düzenlenen final gecesiyle sona erdi.

Bodrum Belediyesi tarafından Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuarı Ses Eğitimi Bölümü Öğretim Görevlisi Halil İbrahim Yüksel'in öncülüğünde düzenlenen Ustalara Saygı Ulusal Türk Müziği Genç Yetenekler Ses Yarışması için Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği'nde final gecesi düzenlendi. 10 gencin yarıştığı gece Kral Tv'den canlı yayınlandı. Yarışmayı Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, eşi Hülya Kocadon, Belediye Meclis Üyeleri, TEV adına Güsel Bilal ile Mehmetçik Vakfı Genel Müdürü Tümg. Tamer Büyükkantarcıoğlu başta olmak üzere çok sayıda vatandaş havanın soğuk olmasına rağmen sonuna kadar takip etti.

Başvuruların değerlendirilmesinin ardından finale kalan finalist yarışmacılar; Berk Özçam, İbrahim Kaytan, Töre Algur, Sinem Bozkurt, Gözde Aydemir, Ezgi Toprak, Mehmet Emin Kabakçı, Çağlar Fidan, Taner Yalçın ve Berna Özçeltik sırayla eserleri seslendirdi.

10 yarışmacının eserlerini sunmalarının ardından jüri değerlendirme yaparken aynı zamanda jüri üyesi olan Türk Sanat Müziği icracıları Melahat Gülses, Güzin Değişmez, Münip Utandı da 2'şer eser seslendirdi. Jüri başkanlığını Prof. Erol Deran yaparken, jüride ayrıca Tülin Pekyaşar Koraman, Tülin Yakar Çelik ve Meral Uğurlu yer aldı.

Jüri heyeti tarafından yapılan değerlendirme sonucunda belirlenen ilk beş yarışmacıya, sondan başa doğru anons edilerek ödülleri verildi.

Berna Özçeltik'in birinci seçildiği yarışmada Çağlar Fidan ikinci, Mehmet Emin Kabakçı üçüncü oldu. Dördüncü olan yarışmacı İbrahim Kaytan'a Zeki Müren Özel Ödülü; beşinci olan yarışmacı Ezgi Toprak'a ise Bodrum Belediye Başkanlığı Özel Ödülü verildi.

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, gecede yaptığı konuşmada etkinliğin önemine değinerek, "Müzik kültürümüzü yaşatacak olan bu güzel projeyi Bodrum'da yapmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Biliyorsunuz; sanat güneşimiz Zeki Müren, büyük bir Bodrum aşığıdır. Zamanında Bodrum'un güzelliklerini dostlarına anlatmış ve Bodrum'a olan ilginin artmasına büyük katkıları olmuştur. Son zamanlarını da Bodrum'daki şimdi müze olan evinde geçirmiştir. Çok değerli sanatçımız Zeki Müren anısına düzenlediğimiz  bu yarışmanın genç yeteneklerimizin önünü açacağı ve Türk müziğinin yaşatılmasına büyük katkı sağlayacağı inancındayım." dedi.

Yarışma sonucunda Berna Özçeltik 1’inci, Çağlar Fidan 2’inci, Mehmet Emin Kabakçı 3’üncü, İbrahim Kaytan 4’üncü, Ezgi Toprak ise 5’inci oldu.

Bu haber toplam 210 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.