Üreticiler EKÜY Sertifikalı oldu

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından “Tarladan Sofraya Güvenli Gıda” projelerden biri olan Turunçgilde Entegre ve Kontrollü Ürün Yönetimi projesi kapsamında Dalaman’da iyi ürün yetiştiren üreticilere sertifikaları...

Üreticiler EKÜY Sertifikalı oldu

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından “Tarladan Sofraya Güvenli Gıda” projelerden biri olan Turunçgilde Entegre ve Kontrollü Ürün Yönetimi projesi kapsamında Dalaman’da iyi ürün yetiştiren üreticilere sertifikaları verildi.

Sertifika töreninde konuşan Dalaman İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ergün Akdeniz, “Bakanlığımız tarafından uygulamaya konulan “Tarladan sofraya güvenli gıda hedefiyle yürüttüğü projelerden biri olan Turunçgilde Entegre ve Kontrollü Ürün Yönetimi Projesi (EKÜY) İlimizde 2010 yılından itibaren yürütülmektedir. Entegre ürün yönetimi, güvenilir ve sağlıklı ürün yetiştirirken diğer yandan da doğal hayatı ve çevreyi koruyacak biçimde üretimi yönetmeyi amaçlamaktadır. Bu üretimlerin her aşaması, teknik elemanlarca kontrol ediliyor ve üreticiler yönlendiriliyor. İlçemizde Entegre ve Kontrollü Ürün Yönetimi Projesi kapsamında; Gürköy, Şerefler, Kapukargın köyünde ve Merkez’de bulunan 12 bahçede devam etmiştir. Ürünlerden hasat zamanı gelen bahçeden numuneler alınarak laboratuarlara gönderilmiş ve analiz sonuçlarında hiçbir kalıntıya rastlanmadığından üreticilerimize bu sertifikalar verilmiştir” diye konuştu.

Dalaman Ziraat Odası Başkanı Ünatın Barın ise; “Üreticilerimizin EKÜY projesine gösterdiği ilgi ve ilçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile koordineli çalışmasından dolayı teşekkür ediyorum. Turunçgil ihracatındaki kalıntı problemi bu şekilde yaşanmayacaktır” dedi.

Bu haber toplam 128 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.