Üniversitede Hacivat-Karagöz gösterisi

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, 12. Sıtkı Koçman Günleri kapsamında Karagöz Hacivat Gölge oyunu gösterildi. Muğla Sıtkı Koçman üniversitesi öğretim üyeleri, öğrencileri ve çocukların izlediği gölge oyunu büyük bir...

Üniversitede Hacivat-Karagöz gösterisi

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, 12. Sıtkı Koçman Günleri kapsamında Karagöz Hacivat Gölge oyunu gösterildi. Muğla Sıtkı Koçman üniversitesi öğretim üyeleri, öğrencileri ve çocukların izlediği gölge oyunu büyük bir beğeniyle izlendi.

Sıtkı Koçman’ı Anma Günlerinin 12.’si kapsamında Kültür Merkezi B Salonu’nda düzenlenen Karagöz Hacivat Gölge oyunu Özel İzmir Şehir Tiyatrosu sahibi ve Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Sanatçısı Hayali Uğur Demirezen tarafından gerçekleştirildi. Büyük bir beğeni ve ilgi ile izlenen oyun yaklaşık bir saat sürdü. Üniversitenin Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından organize edilen Karagöz Hacivat Gölge Oyunu izleyenlerin beğenisini kazanırken Hayali Uğur Demirezen gösteri öncesinde Karagöz Hacivat ile ilgili tarihi bilgiler verdi. Gösteri sonrasında ise Karagöz Hacivat Gölge Oyunu kahramanlarıyla perdesiz mini bir gösterim gerçekleştirdi. Sıtkı Koçman’ı rahmet ve minnetle andıklarını ifade eden Hayali Uğur Demirezen, “Kültürel mirasımızın önemli bir parçası olan Karagöz Hacivat’a sahip çıktığı için Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörlüğü’ne ve Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığının başkanı ve tüm çalışanlarına teşekkür ediyorum. Sinop Üniversitesi, Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi’nin ardından Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’den olmak özellikle üniversitenin hamisi Sıtkı Koçman anma etkinliklerinde Karagöz Hacivat oyununu icra etmek birim için gurur vesilesi oldu” dedi.

Bu haber toplam 84 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.