Uluslar Arası Ahşap Sempozyumu Başladı

Muğla’da 31 Mayıs tarihine kadar devam edecek 4’üncü Uluslararası Ahşap Sempozyumuna Türkiye, Polonya ve Çek Cumhuriyetinden toplam 9 sanatçı katılıyor. Sanatçılar 31 Mayıs tarihine kadar yapacakları eserleri Muğla Belediyesi’ne...

Uluslar Arası Ahşap Sempozyumu Başladı

Muğla’da 31 Mayıs tarihine kadar devam edecek 4’üncü Uluslararası Ahşap Sempozyumuna Türkiye, Polonya ve Çek Cumhuriyetinden toplam 9 sanatçı katılıyor. Sanatçılar 31 Mayıs tarihine kadar yapacakları eserleri Muğla Belediyesi’ne teslim edecek.

Muğla sınırsızlık meydanında başlayan uluslararası ahşap sempozyumu açılışında konuşan Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün, “Bu yıl 4’üncüsünü düzenlediğimiz ahşap sempozyumunda ortaya çıkacak eserler yeşil alanlarımızı süsleyecek. Göreve geldiğimizden bu yana yeşil alan sayısını mevcudun 10 katına çıkardık. Muğla’ya yeni eserler kazandırmak istiyoruz. Muğla’daki yeşil alanlara çeşitli heykeller diktik. Bu heykellerin kaynağı vatandaşlarımızdan elde ettiğimiz fotoğraflardır. Bu heykelleri bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz. Kültür kenti Muğla’ya yakışır eserler kazandırmak istiyoruz” dedi.

Sınırsızlık meydanında 3 Türk ve 6’sı Polonya ve Çek Cumhuriyeti’nden gelen 9 sanatçı tarafından 10 günlük süre içinde yapılacak ahşap eserler 31 Mayıs tarihinde düzenlenecek tören ile sergilenmek üzere görücüye çıkacak. Serginin açılış töreninde Belediye Başkanı Osman Gürün sanatçıların stantlarını tek tek ziyaret ederek başarılar diledi.

Bu haber toplam 88 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.