Ülkücüler ülke genelinde kitap okuyor

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı’nın “Okuma Günleri” projesi kapsamında bütün Ülkü Ocakları üyeleri belirli günlerde ülke genelinde aynı anda kitap okuyacak. Etkinliklerden ilki önceki günü ülke genelinde olduğu...

Ülkücüler ülke genelinde kitap okuyor

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı’nın “Okuma Günleri” projesi kapsamında bütün Ülkü Ocakları üyeleri belirli günlerde ülke genelinde aynı anda kitap okuyacak. Etkinliklerden ilki önceki günü ülke genelinde olduğu gibi Muğla’da da gerçekleştirildi. Etkinliklerin ilki geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden Beyşehir Ülkü Ocakları Başkanı Serhat Turak anısına gerçekleştirildi. Muğla Ülkü Ocakları Başkanı Aşkın Yıldız, ocak yönetimi ve ülkücü gençler Sınırsızlık Meydanı’ndan toplanarak hep birlikte kitap okudular.

Burada bir konuşma yapan Muğla Ülkü Ocakları İl Başkanı Aşkın Yıldız, Türk Milliyetçiliği hareketinin fikir üzerine bir hareket olduğunu vurgulayarak; “ Topluma yön veren ve onu peşinden sürükleyen toplumun aydınları ve mütefekkirleridir. Bu etkinlik ise Cemil Meriçleri, Nurettin Topçuları, Erol Güngörleri, Aziz Sancarları yetiştiren Türk Milliyetçiliği fikir sisteminin yeni fikir adamları çıkarması adına başlatılmış bir etkinliktir” dedi.

İnsanın kendine yatırım yapmasının en kolay yolunun kitap okumaktan geçtiğine dikkat çeken Yıldız şunları söyledi:

“Hiçbir fikir, hiçbir devlet ve hiçbir medeniyet yoktur ki temeli fikre dayanmasın. Türk Milliyetçiliği gibi tarihsel referansları umman olan bir hareketin de fikir ve kültür üzerine kurulduğuna hiçbir şüphe yoktur. Türk devleti de bu tarihsel referanslara dayanarak köklü maziden kuvvet alarak gelişmekte ve ilerlemektedir. Fakat, üzülerek ifade etmek isteriz ki kitap okuma kültürü ülkemizde tam olarak yerleşmiş değildir. Bu ise kültürel emperyalizme maruz kalmamıza ve fikri anlamda dışa bağımlı hale gelip ülkemizin ve milletimizin gelişmemesine neden olmaktadır.

Türkiye kitap okuma oranlarından dünyada 86’ıncı sırada bulunurken, AB ülkelerinde % 21 olan okuma oranı Türkiye’de sadece %0.01 olarak göze çarpmaktadır. Biz bu kara tabloyu değiştirmeye kararlı ve inançlıyız. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün hedef gösterdiği muasır medeniyetler seviyesine Ülkü Ocakları öncülüğünde bu ve bunun gibi projelerle ulaşacaktır.”

Bu haber toplam 93 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.