Ülkü Ocaklarından anlamlı etkinlik

Ülkü Ocakları Muğla İl Başkanlığı tarafından; gençlerin içinde yaşadıkları coğrafyanın tarihi kökenlerini tanımaları, atalarımızdan miras kalan kutsal toprakların değerini anlamaları, bırakılan kültür mirasları...

Ülkü Ocaklarından anlamlı etkinlik

Ülkü Ocakları Muğla İl Başkanlığı tarafından; gençlerin içinde yaşadıkları coğrafyanın tarihi kökenlerini tanımaları, atalarımızdan miras kalan kutsal toprakların değerini anlamaları, bırakılan kültür mirasları ile Türk’ün medeniyete olan katkılarını daha iyi analiz edebilmeleri ve yine bu doğrultuda cennet vatanımızın tüm doğal güzelliklerinin tanınmasıyla bir doğa ve çevre bilincinin oluşumuna katkı sağlamak amacıyla ortaya konulan “Doğa ve Kültür Gezileri” devam ediyor.

Muğla Ülkü Ocakları’nın bu sefer ki durağı Muğla İl Müzesi idi. Orta öğretim teşkilat mensuplarının yoğun katılım gösterdiği program Muğla İl Müzesi’ne yapılan ziyaret ile başladı. Muğla İl Müzesi bünyesinde bulunan 5460 eseri yakından görme fırsatı bulan teşkilat mensupları ayrıca serler hakkında detaylı bilgi aldı.

Daha sonra güzergah üzerinde bulunan başta Ulu Camii olmak üzere diğer tarihi yapılar hakkında da detaylı bilgilendirme yapıldı.

Muğla Ülkü Ocakları’ndan yapılan açıklamada; bu tür etkinliklere devam edileceği bildirildi.

Bu haber toplam 64 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.