Ula Herkes İçin Yelken Projesi

Muğla Valisi Amir Çiçek, Güney Ege Kalkınma Ajansı’nın (GEKA) 2016 Yılı Doğrudan Faaliyet Desteği çağrısı kapsamında yürütülen ‘Ula Herkes İçin Yelken’ proje toplantısına katıldı.Ula Akyaka’da bir otelde gerçekleştirilen...

Ula Herkes İçin Yelken Projesi

Muğla Valisi Amir Çiçek, Güney Ege Kalkınma Ajansı’nın (GEKA) 2016 Yılı Doğrudan Faaliyet Desteği çağrısı kapsamında yürütülen ‘Ula Herkes İçin Yelken’ proje toplantısına katıldı.

Ula Akyaka’da bir otelde gerçekleştirilen toplantıya Vali Çiçek’in yanı sıra Ula Kaymakamı Ali Yılmaz, Kültür ve Turizm İl Müdürü Veli Çelik, İş Kur İl Müdürü İlyas Sarıyerli İlgili Sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Toplantıda yaptığı konuşmada Sağlıklı yaşamın anahtarının spor yapmak olduğunu belirten Vali Çiçek “Gökova’mız uygun iklim koşulları, rüzgar değerleri ve deniz kıyı yapısı ile küçük tekneler için bulunmaz bir coğrafi yapıya sahip. Ula herkes için yelken projesi ile doğal çevrenin korunması ve bölgesel kalkınma öncelikleri gözetilerek Gökova körfezinde yelken sporunun ve yelkenciliğin geliştirilmesi sağlanacak. Böylelikle yenilikçi bir turizm aktivitesi geliştirilecek. Bu potansiyeli en iyi şekilde değerlendireceğiz.” diye konuştu.

Projenin uygulama safhasının tanıtıldığı sunumda proje ile yelken yapmak isteyen herkese yelken yapma hizmeti sunulacağı, Yelken Eğitiminin verilmesi ve amatör denizcilik belgesinin alınabilmesi için öngörülen bilgi ve sınav desteği ile ileri derecede yelken kullanım eğitimlerinin yapılacağı anlatıldı

Bu haber toplam 785 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.