Ula Göleti güzelleşiyor

Muğla Büşükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nca ihalesi yapılan Ula Göleti Çevre Düzenlemesi, Bisiklet ve Yaya Yolu Projesi’nin çalışmaları aralıksız olarak sürüyor. Çalışmalar tamamlanınca...

Ula Göleti güzelleşiyor

Muğla Büşükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nca ihalesi yapılan Ula Göleti Çevre Düzenlemesi, Bisiklet ve Yaya Yolu Projesi’nin çalışmaları aralıksız olarak sürüyor. Çalışmalar tamamlanınca göletin çehresi değişecek.

Ula Belediye Başkanlığı tarafından Güney Ege Kalkınma Ajansı’na sunulan proje sonrası Büyükşehir yasası sonrası Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne devredilen Ula Göleti Çevre Düzenlemesi, Bisiklet ve Yaya Yolu projesinde çalışmalar sürüyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığınca ihalesi yapılan Ula Göleti Çevre Düzenlemesi, Bisiklet ve Yaya Yolu projesi, Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na bağlı teknik personellerin kontrollünde başlanan yol yapım çalışmaları, yol düzeltme ve reglaj işleri kapsamında Gölet’i çevreleyen toplam 3 bin 118 metre yol içerisinde, yaya ve bisiklet yolu, araç yolu, oturma bankları, pergoleler, 96 adet piknik masası, 500 m2 oyun ve spor alanları, 6 bin m2 otopark ve 4 adet WC kabin yer alacak.

2 Aralık 2014 tarihinde ihalesi yapılan Ula Göleti Çevre Düzenlemesi, Bisiklet ve Yaya Yolu projesi ihalesine 15 firma katıldı. 21 Ocak 2015 tarihinde ihaleyi alan firma ile sözleşme imzalanırken, 974 bin 885 TL’lik proje sözleşmesinin yüzde 48,79’luk bölümü olan 475 bin 646 lirası Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) tarafından karşılanacak. Ula Göleti Çevre Düzenlemesi, Bisiklet ve Yaya Yolu projesinin Eylül ayı başlarında tamamlanması bekleniyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Salih Tufan yaptığı açıklamada, “2014 yılı sonunda ihalesini yaptığımız projenin sözleşmesini 2015 yılı Ocak ayında yaparak projeyi ihaleyi alan firmaya teslim ettik. Şu an arazi çalışmaları süren projemiz ekim ayı sonunda bitirilerek vatandaşlarımızın hizmetine sunulacaktır. Bisiklet kenti Ula’ya yakışır bir biçimde bisiklet yollarının yapılacağı alan içinde aynı zamanda bisiklet turnuvaları ve çeşitli etkinlikler de yapılacaktır. Doğa içerisinde spor imkânı sunacak olan alanımız restoran ve dinlenme alanları ile de halkımız için vazgeçilmez bir spor, dinlenme ve aktivasyon alanı haline gelecek” dedi.

Bu haber toplam 112 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.