Üçüz asker babasına Bakan sürprizi

Menteşe ilçesi Ortaköy Mahallesinde aynı gün askere giden üçüz kardeşlerin Bilecik’teki yemin törenine davet edilen baba Hüseyin Girgin’e İçişleri Bakanı Süleyman Soylu sürpriz yaparak yemin törenine katılmıştı. Üçüz...

Üçüz asker babasına Bakan sürprizi

Menteşe ilçesi Ortaköy Mahallesinde aynı gün askere giden üçüz kardeşlerin Bilecik’teki yemin törenine davet edilen baba Hüseyin Girgin’e İçişleri Bakanı Süleyman Soylu sürpriz yaparak yemin törenine katılmıştı. Üçüz babası Hüseyin Girgin, Bakan Soylu ve Jandarma Genel Komutanı’nın yemin törenine katılacağından bilgisinin olmadığını söyledi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Bilecik 9. Jandarma Eğitim ve Alay Komutanlığı’nda gerçekleştirilen 1997/1 tertip askerlerin yemin törenine katılmış ve yemin töreninde Muğla’dan aynı anda askere giden üçüz kardeşlerin annesine, babasına ve üçüz askerlere değişik hediyeler vermişti.

Muğla’nın Menteşe ilçesi Ortaköy Mahallesinde çiftçilik ve hayvancılık ile uğraşan Hüseyin Girgin’in üçüz olan oğulları Hasan, Hüseyin ve Mustafa Girgin kardeşlerden birisisin askerliklerini tecil ettirme hakkı bulunmasına rağmen tecil ettirmeyip, ‘Birlikte dünyaya geldik, birlikte askerlik yapacağız. Ayrılmak yok’ diyerek aynı devre askerlik görevini yerine getirmek için başvuruda bulunmuşlardı. Muğla’da Muğla İl Jandarma Komutanlığı tarafından üçüzler için düzenlenen asker düğünün ardından üçüz kardeşlerden Mustafa ve Hasan vatani görevlerini Bilecik’te, Hüseyin ise Aydın’da yapmak için birliklerine teslim olmuşlardı.

Yemin töreni öncesi Muğla İl Jandarma Komutanlığından kendisinin Bilecik’e gitmesi istenen baba Hüseyin Girgin, Bilecik’teki yemin töreninde Aydın’da vatani görevini yapan üçüzlerden Hüseyin’i karşısında görünce büyük şaşkınlık yaşadığını söyledi. Baba Girinci, sürprizin büyüğünü ise İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Yaşar Gül ile yaşadığını belirterek, “Benim Bilecik’teki yemin törenine Aydın’daki çocuğumun bile gideceğinden haberim yoktu. Bana gideceksin dediler gittim. İçişleri bakanımız ile Jandarma Genel komutanımızın geleceğinden haberimiz yoktu. Oraya vardığımızda haberimiz oldu. Vatana hizmet için giden bütün çocuklarımızın yemin edişini gördüm. Çok sevindim. Benim çocuklarım da oradaydı o anda. Ailesi olarak ben de yayındaydım. Bakan benim için büyük bir sürpriz oldu. Çok teşekkür ederim kendisine. Jandarma Genel komutanımız da oradaydı. O da Ankara’dan gelmişler. Baya bir sürpriz oldu. Çocuğumun Bilecik’te gitmesi sürpriz oldu. Yemin törenine gitmem biraz zordu. Hayvanlarım vardı eşe dosta emanet ettik o da bir sürpriz. Çok sevindim. Sayın İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu Bey bize plaket verdi. Üç çocuğumu aynı anda askere gönderdiğimiz için. Kendilerine teşekkür ediyorum. Jandarma Genel komutanlarımıza teşekkür ediyorum plaket verdi. Tüm komutanlarımıza teşekkür ediyorum. Çocuklarımda Mustafa Girgin tecil ettirmeden kendisi ve üçü aynı anda gitmek istediler. Ben göndermeme hakkım vardı ama ‘Baba biz gitmek istiyoruz’ dediler. Vatan borcum bu. Birileri sıra ile yapması yazçım. Sarıkamış’ta bekleyen vatanı bize teslim eden atalarımız, dedelerimiz Sarıkamış’ta donarak vatanı bize teslim ettiler. Çanakkale’de ise kanlarını akıtarak bu vatanı bize teslim ettiler. Vatanı beklersek vatan olur. Bizim çocuklarımız vatanı bekleyecek ki vatan vatan olacak. Birileri beklerken biz burada kalıyoruz. Şimdi sıra bizim çocuklara gelmiş, bekleyecekler. “dedi.

Bu haber toplam 68 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.