Uçar: “Her gün 8 Mart, her gün Mücadele”

Emek Benim Kadın Derneği Başkanı Nahide Uçar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla basın açıklaması yaparak, kadın cinayetleri ve şiddete dikkat çekti. Uçar, “Her gün 8 Mart, her gün mücadele” dedi.Sinan Boyacı8...

Uçar:  “Her gün 8 Mart, her gün Mücadele”

Emek Benim Kadın Derneği Başkanı Nahide Uçar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla basın açıklaması yaparak, kadın cinayetleri ve şiddete dikkat çekti. Uçar, “Her gün 8 Mart, her gün mücadele” dedi.

Sinan Boyacı

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Emek Benim Kadın Derneği Başkanı Nahide Uçar basın açıklaması yaptı. Kadın cinayetlerine dikkat çeken Uçar, “Her gün 8 Mart, her gün mücadele” dedi.

Uçar, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“8 Mart, yanarak can veren kadınların geleceğimize tuttuğu özgürlük ve eşitlik meşalesidir. Özgür kadınlarla örülü yaşamın yaratılması için verilen mücadelenin sembolüdür. Biz kadınların yüreğinin gümbürtüsüdür 8 Mart. Bizler biliyoruz ki kadın mücadelesi aynı zamanda şiddetle hesaplaşma mücadelesidir. Yasaların varlık ve meşruiyeti, temel hak ve hürriyetlerin korunmasıdır. Kadınların emek, beden, yaşam hakkını koruyamayan yasaların da hiçbir meşruiyeti yoktur.”

“HER TÜRLÜ İNSAN HAKKI İHLALİNİN KARŞISINDAYIZ”

Emek Benim Kadın Derneği olarak her türlü insan hakkı ihlalinin karşısında olduklarını söyleyen Uçar, “Ülkemizde kadın cinayetlerindeki akıl almaz artış, iş gücündeki kadın sayısının düşüşü, erkeğin uyguladığı şiddete bağlı boşanma ve kadın cinayeti davalarında iyi hal veya haksız tahrik indirimleri kadının yas eliyle değersizleştirilmesidir. Yeni bir kadın cinayetine davetiye çıkarmaktadır. Emek Benim Kadın Derneği olarak her türlü insan hakkı ihlalinin karşısında olduğumuzu ve bu ihlallerde taraf olduğumuzu bir kez daha kamuoyu ile paylaşıyoruz” dedi.

Uçar, son olarak sözlerine şu şekilde son verdi:

“Bugün dünya kadınları, hayatı ve dünyayı kadınlardan yan değiştirmek için, örgütlenmek için alanları doldurarak en güçlü sesleriyle ‘Bugün ben varım, dün de vardım, yarın da var olacağım’ diye haykırmak için toplanıyorlar. Bu uğurda can veren kadınlardan aldıkları bayrağı yine bugün dalgalandırıyorlar.”

Bu haber toplam 133 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.