Türkmen Şehitler için gıyabi cenaze namazı

Muğla Ülk Ocakları İl Başkanlığı, Irak'ın Selahaddin iline bağlı Tuzhurmatu ilçesinde gerçekleştirilen  terör saldırısında; Irak Türkmen Cephesi Başkan Yardımcısı Sayın Ali Haşim Muhtaroğlu ile Selahaddin Vali...

Türkmen Şehitler için gıyabi cenaze namazı

Muğla Ülk Ocakları İl Başkanlığı, Irak'ın Selahaddin iline bağlı Tuzhurmatu ilçesinde gerçekleştirilen  terör saldırısında; Irak Türkmen Cephesi Başkan Yardımcısı Sayın Ali Haşim Muhtaroğlu ile Selahaddin Vali Yardımcısı Sayın Ahmet Koca ve şehit düşen diğer Türkmenler için Kurşunlu Camiinde gıyabi cenaze namazı kıldırdı.

Gıyabi cenaze namazı sonrası bir açıklama yapan Muğla Ülkü Ocakları İl Başkanı Cemil Gündüz, Türkmenlere yapılan bu çirkin saldırıyı kınadı. Türkmeneli’nin zulüm ve suikast ablukasına alındığına dikkat çeken Gündüz; “Cinayetler, canlı bomba eylemleri, fail meçhuller, yürek burkan katliamlar rutine dönmüştür. Türkmen kardeşlerimin kimliği, varlığı ve birliği peş peşe hedef alınmıştır. Özellikle 23 Haziran'dan itibaren Türkmenlerin Tuzhurmatu'da yoğunlaşan protestoları ızdıraplarının ve dayanılmaz hal alan şikâyetlerinin tek kelimeyle ilanıdır.Bu esnada bombacılar yine hareketlenmiş, kanlı eller ve karanlık emeller yine boş durmamış ve açılan bir taziye çadırına ölüm yağdırmışlardır. Aynen 23 Ocak 2013 günü, Tuzhurmatu'da meydana gelen intihar saldırısında olduğu gibi, teröristler ve arkasındaki güçler aynı tezgâhı bir kez daha kurmuşlardır. 23 Ocak'taki elim hadiseden yaralı olarak kurtulan Irak Türkmen Cephesi Başkan Yardımcısı Sayın Ali Haşim Muhtaroğlu ile Selahaddin Vali Yardımcısı Sayın Ahmet Koca, maalesef en son düzenlenen saldırıdan sağ çıkamamıştır.”dedi.

“Türkmen varlığı yok edilmek isteniyor”

Irak’taki Türkmen varlığının yok edilme planlarının işletildiğini vurgulayan Gündüz şunları söyledi: “Türkmen kimliğinin silinmesi, Türkmen varlığının yok edilmesi ve Türkmen kentlerindeki demografik yapının sarsılması amacıyla ölüm makineleri, cinayet şebekeleri, taşeron örgütler talimatla devreye girmiştir.

Başbakan Erdoğan'ın kardeşi Barzani, Irak'ın üç büyük varlığından biri olan Türkmenlerin mahvına neden olacak provokasyonları ara vermeden sürdürmektedir.

Türkmenlerin acısını duymak, çağrısına kulak vermek ve beklentilerini önemsemek AKP hükümetinin ihmal edilemez görevleri arasındadır.

Bizler bu gün "Muğla Ülkü Ocakları" olarak şehit olan kardeşlerimize karşı son vazifemizi yerine getirmek için cuma namazına müteakip Kurşunlu Camii'nde gıyabi cenaze namazı kıldık. Yanı başımızda katledilen ve “imdat” çığlıkları göğü kaplayan soydaşlarımızın bir nebze olsun yanında olabildiysek ne mutlu bize... Bu düşüncelerle birkaç gün önce Tuzhurmatu'daki bombalı saldırıda hayatlarını kaybeden Türkmen kardeşlerimize ve Doğu Türkistan'da şehit olan kardeşlerimize Cenab-ı Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz.”

Bu haber toplam 72 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.