Türkiye’ye daha fazla Kazak turist gelecek

Kazakistan’ın Ankara Büyükelçisi Canseyit Tüymebeyav, Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer’i ziyaretinde, Türkiye’ye daha fazla Kazak turist gelmesi için çalışma yaptığını açıkladı.Kazakistan’ın yeni atanan Ankara...

Türkiye’ye daha fazla Kazak turist gelecek

Kazakistan’ın Ankara Büyükelçisi Canseyit Tüymebeyav, Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer’i ziyaretinde, Türkiye’ye daha fazla Kazak turist gelmesi için çalışma yaptığını açıkladı.

Kazakistan’ın yeni atanan Ankara Büyükelçisi Canseyit Tüymebayev, Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer’i makamında ziyaret etti. Ziyarette ikili ilişkilerin yanı sıra, Kazakistan’dan Türkiye’ye gelecek turist sayısının arttırılmasına yönelik yapılan çalışmalar değerlendirildi.

Kazakistan’ın Ankara Büyükelçisi Canseyit Tüymebayev ziyarette yaptığı konuşmada, “Muğla’nın Bodrum, Marmaris ve Fethiye gibi çok ünlü turistik ilçeleri var. Bu yerler Kazakistan’da çok meşhur. Kazakistan-Türkiye arasında çok önemli ilişkiler var. Özellikle turizm alanında bu ilişkiler daha çok önem arz ediyor. Her yıl Kazakistan’dan gelen Türkiye’ye gelen turist sayısı artıyor. Sadece geçen yıl Türkiye’ye gelen turist sayısı 420 bin kişi. Potansiyel çok büyük, bunu daha arttırmak istiyoruz. Bunun yanında mermer, sanayi, kültürel alanda ilişkilerimizi daha ne kadar arttırabiliriz bunları araştırıyoruz. Bunun yanında Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinde okuyan Kazak öğrencilerimiz var. Kazakistan Ulaştırma Bakanımız zile yaptığım görüşmede Kazakistan-Bodrum tarifeli uçak sayısının arttırılacağı yönünde. Bu da daha çok turist demek. Geçen yıl imzalanan bir protokol var ve bu protokole göre, Kazakistan vatandaşlarının Türkiye’den mal sahibi olmalarını imkân tanıyor. Kazak işadamlarımızın Marmaris’te, Bodrum’da ve Antalya Belek’te ve İstanbul’da büyük turistik yatırımları var. Türkiye’ye sadece yaz aylarında değil, Eylül, Ekim, Kasım ve Aralık aylarında da turist getirmek istiyoruz. Çünkü Kazakistan çok soğuk, Türkiye’de kış aylarında da denize girilebiliyor”

Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer ise,. Türk ve Kazakistan ülkeleri arasındaki ilişkilerin kardeş iki ülke ilişkileri çerçevesinde yürüdüğünü belirtti. Vali Güvençer, “Hem Türkiye’de, hem Muğla’da ağırladığımız Kazak kardeşlerimizin sayısı her geçen yıl artıyor. Fakat biz daha fazla Kazak kardeşimizi Anayurdumuzdan Muğla’da ağırlamak istiyoruz. Bundan sonra yapılacak ortak çalışmalarda birlikte olacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

Vali Güvençer Büyükelçi Canseyit Tüymebayev’e Muğla ürünlerinden oluşan bir hediye sunarken, Büyükelçi Tüymebayev de seramik üzerine işlemeli hediye verdi.

Bu haber toplam 83 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.