TÜRKİYE’NİN VE MUĞLA’NIN İLK KADIN VALİSİ LALE AYTAMAN, MUĞLA’YA GELİYOR

Sinem KarakayaTürkiye’nin ve Muğla’nın ilk kadın Valisi Lale Aytaman, Muğla’ya geliyor. 10 Haziran Perşembe günü Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ile bir araya gelecek olan Aytaman, daha sonra Muğla El Sanatlarında...

TÜRKİYE’NİN VE MUĞLA’NIN İLK KADIN VALİSİ LALE AYTAMAN, MUĞLA’YA GELİYOR

Sinem Karakaya

Türkiye’nin ve Muğla’nın ilk kadın Valisi Lale Aytaman, Muğla’ya geliyor. 10 Haziran Perşembe günü Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ile bir araya gelecek olan Aytaman, daha sonra Muğla El Sanatlarında (MELSA) incelemelerde bulunacak.

MELSA HAKKINDA

Melsa Muğla El Sanatları San.Tic.Ltd.Şti. kaybolmaya yüz tutmuş yöresel el sanatlarının yaşatılması, geliştirilmesi ve ev kadınlarına istihdam sağlanması amacıyla 1995 yılında Türkiye’nin ilk kadın valisi Lale Aytaman’ın girişimi ile Muğla İl Özel İdare Müdürlüğü ve Muğla’ya Hizmet Vakfı işbirliğiyle kurulmuştur. 12/11/2012 tarih ve 6360 sayılı kanun kapsamında 2014 yılı yerel seçimleri sonrasında Muğla İl Özel İdaresi’nin kapanması sonucu Melsa Muğla El Sanatları San.Tic.Ltd.Şti.’ndeki İl Özel İdaresi hisseleri yeni kurulan Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne devrolmuştur.

Melsa Muğla El Sanatları San.Tic.Ltd.Şti. yöresel el sanatları ve dokumacılığı dışında misyonu gereği Muğla bölgesinde yok olmaya terk edilmiş mimari değerlerin topluma kazandırılması ve koruma kapsamındaki turistik bölgelerin işletmelerini üstlenerek ülke turizmine ve çevre bilincine hizmet etmektedir. Faaliyetlerini El Sanatları, Kültür Hizmetleri ve Turizm İşletmeleri olarak üç ana bölüm altında yürütmektedir.

Bu haber toplam 141 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.