Türkiye ve Yunanistan göçmenler için seferber oldu

Yunanistan’a kaçmak isteyen Suriyeli göçmenler uluslararası suda kayboldu. Suriye’den kaçarak Avrupa'ya sığınmak isteyen kaçak göçmenlerin Zodyak teknesi battı. Kayıp olduğu iddia edilen 9 kaçak için Yunan ve Türk sahil...

Türkiye ve Yunanistan göçmenler için seferber oldu

Yunanistan’a kaçmak isteyen Suriyeli göçmenler uluslararası suda kayboldu. Suriye’den kaçarak Avrupa'ya sığınmak isteyen kaçak göçmenlerin Zodyak teknesi battı. Kayıp olduğu iddia edilen 9 kaçak için Yunan ve Türk sahil güvenlik ekiplerince arama kurtarma çalışması başlatıldı.

Yasa dışı yollardan Yunanistan’ın İstanköy Adası’na geçmek isteyen kaçak göçmenleri taşıyan tekne, Bodrum ve Yunanistan arasındaki uluslararası suda kayboldu. Rutin devriye gezen Yunanistan Sahil Güvenlik ekipleri sabah saatlerinde istanköy açıklarında bir Zodyak fark etti. Zodyakta bulunan 1 Suriyeli göçmenin iddiasına göre 9 kişinin daha olduğunu öğrenildi. Kayıp olduğu iddia edilen 9 kaçak göçmen için ekipler seferber oldu. Yunan Sahil Süvenlik Ekipleri, durumu Türk yetkililerine haber verdi.

Ortak çalışma başlatan Türk ve Yunan yetkilileri, teknenin batmış olabileceği düşünülen Bodrum’un 6 mil açığındaki bölgede Bodrum Deniz Arama Kurtarma ekiplerinin de katılımıyla arama kurtarma çalışmaları başlattı.

Bu haber toplam 82 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.