“Türkiye pahalı bir ülke”

İngiltere’nin Marmaris Fahri Konsolosu Doğan Tugay’a İngiliz Kraliyet Ailesinin nişanını takmak üzere Muğla’ya gelen İngiltere’nin Ankara Büyükelçisi David Reddeway, Türkiye’nin İspanya, Fas ve Cezayir gibi Akdeniz ülkeleri...

“Türkiye pahalı bir ülke”

İngiltere’nin Marmaris Fahri Konsolosu Doğan Tugay’a İngiliz Kraliyet Ailesinin nişanını takmak üzere Muğla’ya gelen İngiltere’nin Ankara Büyükelçisi David Reddeway, Türkiye’nin İspanya, Fas ve Cezayir gibi Akdeniz ülkeleri içinde pahalı bir ülke olduğunu söyledi.

Reddeway, Marmarisli turizmci Doğan Tugay ile birlikte Muğla Vali Vekili Faruk Necmi Kurt’u ziyaret etti. Ziyarette, geçmişte Muğla’ya gelen İngiliz turistlerin özellikle menkul ve gayrimenkul alımlarında çok sayıda şikayeti olduğunu açıklayan Büyükelçi Reddeway, İngilizlerin artık Türkiye'de tecrübe sahibi olduğunu ve yeni yasalarla bu şikayetlerin ortadan kalktığını söyledi. Büyükelçi Reddeway, “İngilizlerin buraya çok sayıda gelmelerinin nedeni, buraya gelenlerin çok iyi bir tecrübe sahibi olup tekrar gelmeleri. Geçmişte mal alışverişlerinde çok büyük problemlerle karşılaşılıyordu. Bunların içerisinde yanlış yer almak, ya da daha başka problemli konular oluyordu. Fakat şimdi yeni alınan tedbirlerle ve yeni yönetmeliklerle bütün bu problemler çözülmüş durumda. Bunun neticesinde de büyük bir ihtimalle bundan sonra İngilizlerin veya yabancıların bölgeden herhangi bir mal almasında eski yaşadığımız o kötü durumlar çıkmayacak. Muğla yöresi, İngiltere’den Türkiye’ye gelen turistler açısından çok olumlu bir bölge” dedi.

Auro iki ülkeyi de etkiliyor

Muğla bölgesine gelen turist sayısında son iki yılda yaşanan düşüşü değerlendiren Büyükelçi Reddeway, bunu yaşanan ekonomik sorunlar ve Türkiye’nin pahalı bir ülke olmasına bağladı. Reddeway, “Kendi ekonomik problemlerimizi halletmek için çok çabalıyoruz. Biz Türkiye gibi AB’nin para biriminde yokuz. Fakat Avro Bölgesi'nin de para ve finansal problemlerini çözmesini çok istiyor ve destekliyoruz. Çünkü sonunda oradaki para, finansal ve ekonomik krizler İngiltere’yi ve dolayısıyla Türkiye’yi de etkiliyor. Siz ve biz onların para biriminde ne kadar olmasak da, AB içerisindeki ekonomik problemler dolayısı ile etkiliyor” diye konuştu.

ÖTV turisti olumsuz etkiliyor

Türkiye’nin İspanya, Fas ve Cezayir gibi Akdeniz ülkeleri içinde pahalı bir ülke olduğunu söyleyen Büyükelçi, Türkiye’deki Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) artışlarının turiste olumsuz yansıdığını söyledi. Reddeway, “Turizm alanındaki bütün Akdeniz ülkelerinde rekabet çok önemli. Benim İngiliz bir tur operatörleriyle yapmış olduğum konuşmalardan şunu anladım ki, Türkiye’ye uçuşlar diğer yakın ülkelere göre daha pahalı. Örneğin bir İspanya’ya, Fas’a uçuş çok daha ucuz. Ama Türkiye çok uzak bir yer olduğu için uçak biletleri daha yüksek. Bunun dışında tabii Türkiye’de alkol ile ilgili ÖTV ‘deki artışlar, vergilerde bu fiyatların artışına neden oluyor. Türkiye; Fas ve Mısır’a göre ucuz bir ülke değil. Ama netice olarak turizmde bir rekabet vardır. Artık Türkiye bu rekabetten nasibini alacaktır. Bu ekonomik kriz yani paranın çok sıkı bir şekilde vatandaş tarafından kontrol edilmesi de dünya turizmine olumsuz etki yapmaktadır” dedi.

Bu haber toplam 119 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.